Atle Lundhaug

Å bytte tårer mot smil.

Det ble vanskelig å sove også i natt, men det ble søvn nok ettersom jeg ikke våknet før 8.30. Det går så bra der på Helsetunet med Gullhjertet mitt så det er grunnlag for mange bekymringer. Hva når hun kommer hjem? Vil hun føle hun er hjemme? Vil hun være trygg uten englene i hvitt?

Mange spørsmål og ikke et eneste svar som kan gi et hint om hva jeg har i vente. Egentlig burde dette være lett for det er jo hennes behov som er viktig. Det er ikke lett inne i mitt hode. Jeg kan jo ikke uten kamp gi opp kjæresten min, hvordan skal jeg kunne det? Det er snart 50 år med følelser på lager som konstant hentes frem døgnet rundt. Når lyset er av er det wideschreen i taket fra vårt liv på godt og vondt. Det rare er at det vonde begynner for 2 år siden. Det er ikke et vondt minne lengre tilbake. Vi har ikke levd et perfekt liv, på ingen måte, men vi har klart å legge vekk vonde tanker og gitt dem en begravelse.

Slik er hun Gullhjertet mitt, alltid god. Det er hun som på en måte ha vært styrende også i mitt liv. Er det rart at det er vanskelig å gi slipp? Jeg skal kanskje velge bort halve mitt liv. Å besøke henne der vil jo ikke være i nærheten av hva vi har hatt så jeg må nok gå mang en runde med meg selv. Allikevel så bytter jeg gjerne mine tårer mot Eli’s smil. Slik er det jo.

Vi har hompet oss gjennom dagen Vamp og jeg og han har blitt en ny versjon av seg selv. Fra det å gå bak er han igjen foran. Så fort vi stopper er han slik han var før, behagelig rolig og sindig. Lenge siden vi har hatt hele dagen for oss selv Vamp og jeg. Vamp har også gått litt i glemmeboka til henne nå for de har hund på Helsetunet og den er hun opptatt av. Hun fortalte om den i går uten å nevne Vamp, det var rart. Om han har fått en mindre betydning i hennes liv så har han en stor en i mitt liv. Gogutten min Vamp.

Kvelden ble det i dag også og vi fikk da drept denne dagen også. Litt rart at det går å glemme ta seg mat, men bortsett fra frokosten og en appelsin ved 13 tiden så har jeg ikke spist før nå. Mye enklere da Eli er hjemme for da synes jeg måltidene er viktige. Det ble litt dårlig med reingjøring for jeg har vært så mye ut og inn at det var knapt noen vits. Jeg driver med å sikre huset vårt bedre slik at hun ikke skal kunne gå ut uten at jeg får vite det. Tok en tur til Kongsvinger i dag og fylte på med et dreibart IP kamera som styres med mobilen. Da kan jeg følge med dersom jeg ikke er inne og om natten vil det varsle bevegelse i huset. Så har jeg tenkt sikre dører og vinduer også og alt skal styres via mobilen. Kunne selvsagt fått et firma til å gjøre dette, men det blir dyrt og det er ikke de tjenestene jeg har bruk for. Jeg skal jo ikke være borte å la henne være alene hjemme. Tror dette er en god løsning å så kan jeg fylle på etter behov. Så har jeg kjøpt tagger som jeg skal ha på de tingene jeg er mest redd for. Da kan jeg finne de med mobilen.

Da tror jeg at det er leggetid på oss her. Det blir vel å prøve senga igjen.

Ha en fin kveld.

9 Kommentar postet

  1. Høres ut som du har en god plan 👍🏼 Jeg tolker i dette innlegget at Vamp reagerer på det som er vanskelig siden han nå har blitt seg selv igjen, som du sier ❤️

  2. Det er faktisk godt å lese at Eli finner seg til rette der, håp om å få henne hjem igjen er det jo fortsatt, men nå vet du at om det blir mye styr for henne så er hjelpen på helsetunet. Godt også å lese at Vamp føler seg trygg igjen, han har nok hatt mer bekymring enn dere har visst om. Ønsker deg ei riktig god natt. God klem til deg.

    • Jo det er da godt det, men samtidig så henger det mørke skygger over oss for vil hun være hjemme etter 14 dager der ? Jeg kjenner jo til at slik har ført til det motsatte. Det høres vel dumt ut, men det blir i så fall mitt største nederlag noen sinne.

  3. Jeg leser alt det du skriver og har fått med meg fra starten.Jeg beundrer deg veldig for din styrke. Du står i stormen og skriver om det. Det hadde jeg aldri klart. Jeg er litt lenger framme på veien du skriver om og kjemper for å overleve depresjoner. Du overlever alt Atle for du klarer alltid å tilpasse deg situasjonen.

  4. Så flott at du får sikret huset..det kan nok gi deg ro…Skjønner at du har det vanskelig..men dette er nok nødvendig…BRA du har Varp..kos deg med han!

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli vist


*