Lengden på korridoren er den et synonym
Bildet viser en lang korridor som jeg stjal på google. Tar ikke bilder innenfra Helsetunet.

Lengden på korridoren er den et synonym…..

 Lengden på korridoren er den et synonym for besøksfrekvensen ? Nå er ikke jeg så stiv i fremmedord så  jeg er nok på tynn is. Synonym er vel et annet ord på det samme, tror jeg så da så. De tre første ordene skal være lik besøksfrekvens tenkte jeg da. Sikkert feil, men etter et helt år vandrende ut og inn på Helsetunet blir det til en tanke.

Jeg synes at vi har en bra standard på vårt sykehjem som jeg kaller det. Mye kan sikkert vært bedre. Kan nevne et bad mellom to avdelinger som aldri blir brukt. Det er et eksempel på forbedringspotensiale. Sette på varmen, plassere inn noen kunstige grønne planter og vips så har du et lite spa. Kanskje er det flere enn Eli som ikke er slik veldig glad i å dusje. Det er derfor jeg tar Eli hjem annenhver dag, da kan hun få kose seg i badekaret. Varmt vann med lavendel dråper i gjør godt for kroppen.

Lengden på korridorene var det jeg lurte litt på.

Lengden på korridorene var det jeg lurte litt på. Vi har jo veldig mange kontorer både i 2. og 3. etasje. Her sitter vel ledere og mellomledere vil jeg tro. Jeg vet jo ikke for jeg har aldri sett noen av dem bortsett noen ganger på vei ut fra Helsetunet. Det var vel ikke helt rett for en person har jeg jo besøkt noen ganger for å få hjelp. Det kontoret ligger til høyre forbi vaskeservanten ute i gangen. Kummerlige forhold etter mine begrep. 

Så var det disse lederne da? Hvor er de ? Hvor er rådgiverne ? Ingen av dem har jeg møtt på 3C. Det synes jeg er rart. En etasje opp eller kun en lang korridor skiller lederne fra hendelsens sentrum.

Hva med å være litt tilstede der det de bestemmer får størst synlighet ?

Det å være nær hendelsene er ikke det samme som å ha nærhet til dem.

Jeg er ingen rådgiver så jeg skal vel ikke gi råd, men bare minne om det gamle ordtaket. Den vet best hvor skoen klemmer som har den på.

Jeg synes vel at dyktige pleiere fortjener å ha  ledere med nærhet til det de jobber med.

Med avstand kan vi fort havne i en situasjon som gikk lenge i spaltene på hypermatblesja ( Glåmdalen ) Det ønsker ingen for det betyr at her har det skjedd mye negativt over lang tid. Det ble ikke slik på uke.

Det er egentlig ikke for å klage jeg sier dette. Det er mer for å la de som måtte trenge det få se det blinkende gult lyset. Gult blinkende lys ligger jo som kjent i midten og hvilken farge som kommer etterpå vet du ikke dersom du ikke så hva som var der først. Akkurat som i trafikken så flyter alt så mye bedre når vi følger med. 

Jeg er ikke så fersk besøkende pårørende lenger så nå ser også jeg et klart forbedringspotensiale. Det tror jeg ikke koster en krone heller. Menneskelige ressurser finnes i huset. Det med å lytte til egne ansatte gjør disse korridorene betydelig kortere. 

Jeg tenker liksom at man ikke må sove i BRA følelsen når man kan holde seg våken i BEST følelsen.  Jeg kan jo ikke så mye om dette, men jeg har spisskompetanse i Eli og hun bor der.

Har litt lyst til å dele et sitat.

Human progress is neither automatic nor inevitable… Every step toward the goal of justice requires sacrifice, suffering, and struggle; the tireless exertions and passionate concern of dedicated individuals.

Martin Luther King, Jr.

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli vist