Atle Lundhaug

En av flere dager i h………

Det er fort gjort å bli tatt for å klage over alt, men bloggen min skal jo vise hvordan virkeligheta ikke det glansbilde vi kan se av lykkelige demente og deres nærmeste. Klart det er slike stunder også. Jeg har mine når hun endelig har sovnet ved siden av meg og alle bekymringsrynker er visket bort. Da kan jeg ligge der til jeg sovner og berøre ansiktet hennes med en finger i frykt for å vekke henne. Hun er en vakker kvinne Eli, alltid god og snill, aldri et nei, men stopp litt, det var før sykdommen kom snikende.

De gode tankene blir brutalt drept av dager lik denne. Dager som fra hun begynte å bevege beina kl. 4.30 fram til hun sovner i stolen foran tv’n 14-15 timer senere er stort sett preget av det jeg kaller kaos. Det er kun da vi er ute og går at det er noenlunde rolig og da går som regel hun hjem før oss for Vamp skal jo snuse litt han da. Det er jakten på toalettet som fullstendig styrer hennes og mitt liv.

I dag var jo dagsenteret på programmet, men jeg måtte hente henne kl.12 for da orket hun ikke være der lengre. Vi avslutter vel det tilbudet for det er de to dagene jeg har størst problemer med henne. Veldig synd, men nå orker jeg ikke mer av dette. Hun er helt uhåndterbar etterpå.

Jeg får bare prøve få et opphold på henne utenfor hjemmet, men det må bli betydelig lengre enn 1 uke som jeg tror vil bli verre enn verst.

Veldig tungt dette, men tror det er eneste muligheten for å snu det om det i det hele tatt går. Vi får satse litt til på at Risperdal kan slå til ved avtalte økning som vi enda ikke har gjort.

Nå får jeg merke hvor tungt det er nå da jeg har blitt forkjølet, har far på 2A og da Eli uten styring.

Så bra at Helsedirektoratets veileder har svaret på hva som er best for demente. Vi er storforbrukere med nesten 4 mnd på 100 hvite små. Ikke noe problem for oss om den lille er helt borte for jeg trenger mye mindre søvn enn 3 i Helsedirektoratet.

Bildet over viser hva som gis i behandling av demens og så kan vel vær og en gjøre seg opp en mening om rett og galt. Hva som er anbefalt brukt skjønner dere sikkert selv av fargen. For ordens skyld så må jeg vel si at hun kun får Risperdal og Ebixa, Remeron er helt borte nå i februar. Da er alt som ga søvn borte og vi bør ha et sovemiddel som kanskje gir lengre søvn. Søvnmangel er mye av uroen tror jeg.

Så var det bare det at vår gode fastlege Maria har permisjon og vi er henvist til en vikar. Sikkert bra, men vi fikk time den 19/3. 25 dager for å få en legetime. Det blir den siste timen vi skal ha på legesenteret for nå blir det privat heretter. Fristende å sitere min kjære far etter 3 mndr med besøk der uten noen bedring. Han sa “ gudskjelov at jeg ble så syk at du kunne ringe 113 Atle ellers hadde jeg aldri kommet til en ordentlig undersøkelse “

Vi skal virkelig spare på sobrilen for den kommer jeg til å trenge fremover.

Så er det bare å håpe at ei god natts søvn løser noen få problemer.