Atle Lundhaug

Glad i hjerte.

Sov lenge i natt også med sovehjelp, men nå får det være nok med det. Kroppen og ikke minst hodet får pent bli vant til den nye situasjonen. Det er den beste måten for meg. Man kan ikke tvinge seg selv til å sove, men å tvinge seg til å lete etter andre løsninger det kan man. Må vel innrømme at det er letter å tenke det enn å skulle utføre handlingen. Det er fryktelig ensomt og det har vært dager jeg ikke har sagt et eneste ord bortsett fra de samtalene jeg har hatt med 3c. Men til gjengjeld har Snap’n vært glødende takket været et par gode venner. For meg var det vist seg at dette sosiale medier har vært kun et gode. Det samme må jeg jo si om bloggen som jo har knyttet kontakter med mennesker jeg aldri ville ha møtt. En sjelden gang i blant vet jeg at det også har vært nyttig for andre det jeg har skrevet om og da blir jeg glad i hjertet.

Jeg har jo mistet min Eli litt etter litt hele veien og det er ingenting som har eller vil noen gang ha påført meg like mye smerte. Nå har jeg på en måte mistet resten og det er kun døden som gjenstår. Det at hun noen gang mer over et lengre tidsrom vil huske hvem jeg var i hennes liv tviler jeg veldig på. Kanskje en dag noen ganger, men mest noen timer. Hver gang hun spør etter meg er det nok en annen Atle hun forventer å se, men allikevel tror jeg hun blir glad for å se meg. Jeg har jo tross alt gitt henne all trygghet og kjærlighet hun kan få fra en venn. Det er også rart at alt som hadde med seksualitet forsvant også utover sommeren 2016. Det sies jo at det er det siste som forsvinner, men det stemmer jo ikke. Det er vel det at slikt snakker vi ikke om. Det er for tabubelagt. Hvorfor skal det være slik? Jeg tror at vår seksualitet er med på å bekrefte tilhørigheten. Blir berøring, kjærtegn borte så forsvinner også tilhørigheten sakte. Dette er jo som alt annet som har med menneskelige relasjoner å gjøre ingen enveiskjøring. Trafikken går i begge retninger.

Så tenk litt på det dere som ikke har en sykdom som bestemmer over deres felles hverdag. Er det noe du savner i forholdet så kanskje partneren din savner det samme. Da er det enkelt, du kan jo begynne først og på en måte vise vei ut av den enveiskjørte veien.

Ha en fin kveld.