Atle Lundhaug

Glorete solnedganger.

Jeg er jo som sagt ikke så veldig glad i å redigerte bilder bortsett fra den muligheten kameraet gir meg. Jeg kan jo egentlig ikke dette med å stille inn kameraet så jeg ser på skjermen og mikser det jeg ser der.

Det øverste bildet har jeg disse innstillingene ISO 100, S 1/20, F 27

På dette bilde ISO L 03, S 1/80,F 22

Dette bilde er zoomet til 440 mm, ISO L 03, S 1/80, F 29

Det siste bilde ISO 250, S 1/883, F 13

Det gikk jo bra dette selv om jeg ikke kan det jeg driver med. Jeg prøver og feiler og så lagres alt oppi hodet for å brukes en annen gang. Jeg gjør akkurat det samme på mobilen for der bruker jeg en app som har en manuell mulighet. Foto er jo fanging av lys og jo mindre lys jo mørkere bilde. Så gjelder det bare å finne det samspillet mellom ISO, lukkertid og blenderåpning. Blir ikke et kurs i foto dette for her er jeg amatør som de fleste, men som med alt annet så liker jeg å gjøre ting sjøl med det verktøyet jeg har. Det er jo mest moro å slå inn en spik med en hammer selv om du ikke treffer hver gang. Bruker du steikepanna som hammer treffer du jo hver gang, men er det noe spennende da?

Jeg har et Nikon D7500 og er veldig glad i to objektiver. Tamron DI II VC HLD 18-400 F/3,5-6,3 og Tamron DI SP AF 90mm macro F 2,8 for dere som liker mye tall og bokstaver. Kjære deg bli litt lat og skap bildet ditt i kamera/mobilen sjøl og få så mye mer glede av det.

Ha en fin dag.