Grått,trist og en liten depresjon.

Det er grått og trist ute og da har jeg lett for å komme i depresjonsmodus. Å hva gjør jeg da ? Drikker meg sanseløs full ? Tar en lykkepille ? Krabber tilbake under dyna ?

Nei, da gjør jeg det enkleste for meg, jeg tenker på noe fint og godt. Jeg har det med å dagdrømme en del og de dagdrømmene er oftest tilbake til ungdommstida med Eli. Det er sammen med henne jeg har mine fineste minner.

Året var 1968 og jeg var snart 16. Mopeden var innkjøpt den sommeren og i flittig bruk sjøl om det ikke var helt lovlig men det var ikke så farlig den gangen. Lensmannen på Skotterud så litt gjennom fingrene på slike ting så lenge eksospotta satt på. Jeg hadde fått meg kjæreste den vinteren og tenk at det er den samme jeg har nå , 1 mnd til så er det 49 år.

Det var august og plass til 2 på mopeden. Det var stas når du fikk dama di bak ryggen din og armene hennes rundt deg. Med fiskestang og dame gikk turen til dammen ved Sofiendal for det nedenfor den gamle mølla var ei bakevje og der sto det alltid fisk. Det var første gang Eli var med dit. Det ble ikke så mye fisking den gangen for sola sto rett i sør og på steinhella midt i fossen var det godt å ligge. Steinhella var varm og himmelen var blå med ulldotter på. Slik lå vi på ryggen hånd i hånd og så opp på himmelen og fortalte hverandre hva skyene lignet på.

Vi har vært der etter vi ble voksene men steinhella var ikke så stor lenger som da. Alle steder vi har vært siden har blitt så mye mindre.

Det var rart idag da jeg fortalte det til Eli for hun husket besøkene på steinhella. Det er mye som har forandret seg siden da, men et ting har blitt større og sterkere 💓 kjærligheten til hverandre har blitt både større og sterkere.

Vi fikk en lang fin pratestund om gode minner før Linn – Cathrine banket på døra. Et nytt og koselig bekjentskap. Det rare er at alle våre gode hjelpere fra hjemmesykepleien er i like godt humør alle sammen. For meg betyr det bare en ting, de jobber med noe de liker, mennesker. Disse englene våre gir oss en pangstart på dagen og jeg håper vi kan gi noe tilbake en gang 💓