Atle Lundhaug

Her hører jeg til, det er min hule.

Det får bli litt kort i dag for jeg har tenkt å legge meg tidligere nå i kveld. jeg har en tendens til å sitte litt lenge opp fordi jeg ikke er trøtt og så blir det galt i andre enden. Jeg fikk det veldig travelt på morgenen for det var en haug med klær som skulle strykes, litt vanlig husarbeid og så få ryddet opp etter at Eli hadde rotet veldig i klærne sine her hjemme. Ingenting var der det skulle. Jeg synes som sagt det er koselig å ordne til klærne hennes for det har jeg gjort side nyttår i 2016 for hun klarte ikke bruke vaskemaskinen og sortere klær etter vaskelappen og farger. Rart jeg ikke tenkte på det den gangen men hun lurte meg litt med å si setter du på på en vask, men jeg kan jo huske hun sto å så på jeg sorterte klær. All oppryddingen tok tid for du verden så mye rart jeg finner. Plutselig var det veldig travelt med å gå tur med Vamp før vi dro ned til sykehjemmet.

Hun er ikke helt i form nå om dagen og jeg så det litt utover i slutten av sist uke også, men det gikk så bra på lørdag at det ble ikke tenkt mer på. Hun er veldig urolig om dagen så nå gjøres det litt om på ting så vi får se om det gir ønsket effekt. Jeg tror det kommer til å hjelpe i løpet av litt tid. Jeg har sett henne roligere både der og hjemme før. Hun ble veldig glad da vi kom Vamp og jeg så det var jo bra. Jeg hadde jo med en pose med rene klær og det liker hun. Ettersom hun var så urolig så plukket jeg det ene skapet hennes helt reint for klær så da hadde vi litt jobb med å få orden der. Lurte henne til å hjelpe til litt fordi jeg ikke kan brette t-skjorter ;-)) så da var hun opptatt en god stund for hun har mange. Alt kom på sin egen plass og hun var fornøyd uten engang å spørre om vi skulle hjem. Nå har jeg begynt å si at hun skal ikke hjem i dag for kanskje kan da lørdag bli noe hun venter på, hvem vet for det er nokså mange ting jeg har fått henne til å gjøre med gjentagelsens makt. Tenker vel litt at det kanskje kan bli slik at hun har en kalender med en ring rundt der hun skal hjem. Jeg lar nok det være en stund til for først vil jeg prøve få henne til å gå med på at hun er der til jeg henter henne. Fungerer sikkert ikke, men bildet på døra fungerer det så hvorfor ikke. Litt moro å se at det har blitt flere dører med bilder på der. Det tror jeg er noe positivt for alle fordi det gir tilhørighet, her hører jeg til, det er min hule. Eli kalte det lille rommet til avlastning for hula mi. Det sa hun flere ganger til meg selv om hun aldri hadde sovet der. Eli er tidløs. Da er det plutselig mye verre få til ting. Begynte litt i dag da vi ryddet å sa at vi må jo ha litt orden i rommet du bruker. Hun protesterer dersom jeg sier rommet ditt. Får vel si at sakte men sikkert begynner det med å jobbe med forskjellige løsninger å komme tilbake for bak i hodet jobber jeg for at vi skal feire jul hjemme hos oss og at hun kan få ligge i sin egen seng. Det er ikke sikkert det blir flere muligheter. Det liksom slik jeg planlegger helgene også, men først tror jeg at hun må få det litt roligere inne i hodet sitt. Det er slik jeg tenker og så ser de det nok best de som jobber med henne daglig. Det som er verst er jo å reise fra henne for hun forstår jo ikke hvorfor hun er der. Det var ikke lettere nå i kveld akkurat så det ble å lure seg ut mens hun forsvant inn på rommet. Ikke den beste løsningen, men det går seg vel til. Jeg skal ta meg en tur i morgen også å se om det hjelper henne litt nå som hun er slik. Det er veldig koselig å komme dit på 3c bare så leit at Eli må være de. Nå skal vi krabbe under dyna litt så ha en fin kveld videre. Så får jeg se om det blir litt mer bilder her i morgen igjen.