Atle Lundhaug

I vår herres hage.

Jeg måtte slite meg litt gjennom både dagen og kvelden igår og det ble litt dårlig med søvn, men den søvnen jeg fikk gjorde godt for jeg var uthvilt på morran. Eli var også i fin form, men hun hadde jo fått sine 10 timer. Idag var det Helsetunet og en tur til Kongsvinger på programmet, Vamp må jo også ha mat. Besøk på Helsetunet er noe vi prioriterer og det skal mye til for at vi avlyser det. Gledet meg veldig idag for det er en kar der som var borte sist og som jeg vet venter veldig på oss.

Når vi kommer dit tenker jeg alltid på en tekst som jeg bare husker bruddstykker av. I vår herres hage er det mange blomster…………osv. Det er ikke fritt for annet enn at jeg synes det passer der nede. De er alle svakere enn meg, men de er alle blomster i vår herres hage. Hver og en med sin spesielle måte å være på.

Vi bruker tid blandt mennesker vi egentlig ikke kjenner fordi det var noe vi drømte om å kunne gjøre når vi skulle bli pensjonister. Det er den eneste av våre drømmer som vi ikke har gitt opp. Den har beholdt.

Lykken er å se et smil i et ansikt.

Dyr betyr mye for mange og det fikk vi et bevis på idag. Han skulle ut å tenne på pipa si, en røyk måtte han ha etter kaffen. Når han går ut døra spør han Vamp om han vil bli med. Vamp så på meg og jeg løftet hånda som betyr ja mellom Vamp og meg. Ut tuslet den gamle hedersmannen og Vamp. Etter en stund kom de inn igjen og han sa :” det var så rart å ha hunden med for jeg ble heilt rolig innvendig ”  Han hadde sjøl hatt hund for ikke så lenge siden. Det er veldig rørende å oppleve slikt. Sykdommen til Eli har ikke bare gitt oss elendighet den har også gitt oss mye glede.

I vår herres hage er det mange blomster akkurat som Eli, men hun er min blomst. For at hun skal kunne vokse må jeg gi av min styrke. Hun trenger hånda mi for å føle trygghet, nå og for alltid. Det koster mange lange vonde timer for at hun skal få sin plass i sola, men den plassen skal hun ha.

…………….da får bærer jeg deg .

Det var ordene hun fikk når verden raste sammen for henne og slik blir det uansett hvor mange vonde timer jeg får.