Atle Lundhaug

Noen dager er uten styring.

Hun ser litt skeptisk ut gullhjertet mitt for dette var en dag vi ikke hadde helt kontrollen på. Hjemmesykepleien med Marianne på besøk, demenskoordinator Malin og ergoterapeut Anett. Som du ser er alt på plass hos oss i Eidskog. Alle de gode hjelperne for at vi skal kunne ha det tryggest og best mulig. Jeg har jo før skrytt av den oppfølginga vi har fått og den har ikke blitt dåligere. Det er mer slik at vi velger bort en del tilbud fordi vårt daglige liv skal være mest mulig slik det var før når vi ikke var på jobb. Vi har lyst til å klare oss mest mulig sjøl heretter. Eli har jo den tryggheten som gjør at hun fungerer veldig fint i dagliglivet, nesten heilt som før kaoset rammet oss. Jeg har et sikkerhetsnett bak meg som gir meg den tryggheten jeg trenger. Det er nesten umulig å fortelle med ord hvor godt det er å ha disse folkene i bakhånd for hvordan det er å gå fullstendig tom det kan jeg alt om nå. Å ha ansvaret for et menneske som i tillegg betyr alt for deg er blodslit rettbog slett. Ofte når hun sover urolig tør jeg ikke sove så da blir morgendagen tung. Skal man være en god omsorgsperson og ektemann til en med Alzheimer må man være uthvilt ellers skaper du lett ukontrollerbar stress og da er det mange skritt tilbake.Vi har funnet ut av vår kode for søvnkvalitet på begge. Eli sover et par timer i godstolen sin og jeg får et par timer til å tømme hodet, bloggen og bildene mine er min sikkerhetsventil.

Vår kjære førstedame Erna sørget mest for at vi ikke hadde heilt kontroll på dagen for mobilen min har gått varm idag. Heilt plutselig ble interessen fra andre veldig stor. Det ble mange nei idag, men vi har et prosjekt til denne uka og en ting om gangen er best. Greit å ha fleire bein å stå på seinere når det dør ut litt. Både Eli og jeg ønsker begge å hjelpe andre som også sliter i hverdagen for vi tror likhetene er mange fleire enn ulikhetene. Vi har noen planer, men da er vi avhengig av dere som leser. Vi får falle litt til ro først så får vi se. Min prio nr. 1 er Eli best mulig på alle måter. Sammen ønsker vi å glede andre.

Imorra er det tirsdag og besøksdag på Helsetunet på oss og det gleder vi oss til alltid. Nå har vi tjuvtrent så mye Yatzy så nå er vi ikke gode å slå.

Tusen takk til Erna førstedama vår for at hun gjør det hun gjør.

 

Vårt samfunn skal måles etter hvordan vi behandler våre svakeste.