Atle Lundhaug

Alzheimers skygge. En regnfull dag med innhold.

Som vanlig er vi oppe tidlig klokka er bare 5.30 og det er ikke mange som er på farten her i grenda. Godt å få sove en hel natt selv om den godt kunne vært en time eller to lengre. Snart er det mørkt om morgenen når vi står opp og da blir dagen virkende enda lengre.

Vi har nok å gjøre så det er ikke det, men litt problem å finne inspirasjon.

Så på litt bilder på kameraet mitt og fant en grønnvinge i splash. Ofte tenker jeg på en melodi og det har sikkert med den sinnsstemningen som bildet skaper. Grønnvingen fikk fram What A Wonderful World

 

Louis Armstrong ? What A Wonderful World Lyrics

I see trees of green, red roses too
I see them bloom for me and you
And I think to myself what a wonderful world.

I see skies of blue and clouds of white
The bright blessed day, the dark sacred night
And I think to myself what a wonderful world.

The colors of the rainbow so pretty in the sky
Are also on the faces of people going by
I see friends shaking hands sayin how do you do
But they’re really saying I love you.

I hear babies cry, and I watched them grow
They’ll learn much more than I’ll ever know
And I think to myself what a wonderful world.
Yes, I think to myself what a wonderful world.

Får vel håpe jeg ikke gjorde noe ulovlig nå i forhold til rettighetshaverne, men da får de heller få bildet mitt som illustrasjon til sangen.

Jeg har samme sang med en video av krig og elendighet og da skjønner man kanskje at verden er nok ikke som sett gjennom mitt objektiv i hvertfall. Setter man på et tråkors så er det mer lik sannheten. Livet sett gjennom tråkorset er ikke noe fint syn.

Så har vi hatt hjemmesykepleien på besøk og da tenkte jeg at kanskje det er min mentale helse som har best av det, for behovet for en vanlig frisk person å veksle noen ord med er stort. Går jo å venter på at den skal svinge opp til oss. Etterpå er det som at en del av ansvaret har forlatt mine skuldre for jeg liker jo at de har tilsyn med Gullhjertet?s ve og vel.

Silregn har det vært, men vi tre har klemt inn en spasertur som om det var sol og alle ble bløte til skinnet. Turen gjorde godt for etter en litt redusert morgen våknet hun til liv igjen. Hele turen uten et knyst om magen, men den høres. Tør jeg håpe på at alt justering av det som puttes inn hjelper. Tenker vi tar oss en belønningstur til Kongsvinger nå jeg og så får jeg fylle på senere.

For første gang så skriver jeg litt etter hvert det er en slags premiere dette da, men om det skjer flere ganger vet jeg ikke.

Kongsvinger Tur uten mening får jeg vel si??..bare for å kjøpe en skittentøyskurv som vi sikkert kunne fått på Skotterud. Det er litt greit å gå inn i en butikk uten å føle seg brydd. Koselig å gå en tur på Kongssenteret for det er ikke så mye folk midt på dagen. Gullhjertet mitt ga meg sjokk denne gangen også for begge måtte en tur på døra med hjerte på etter en kaffekopp og skulle møtes i gangen 3 meter utenfor. Hun kom aldri ut trodde jeg, men der tok jeg feil for hun hadde gått ut, husket ikke å vente. Mobilen selvfølge i bilen, neste gang må den være med. Vi skulle jo på Clas Ohlson og hadde skrevet 44-1704 på en lapp som jeg viste henne på veien. Hun så tallene og skulle prøve huske da jeg snudde lappen, det greide hun ikke. Helt utrolig at det går an når man tenker etter, borte etter max 10 sek. Det er ikke lett å lære nye ting. Å ta dosetten ut av holderen har vi øvd på ei uke og det går ikke. Kan du klare å forestille deg at partneren din skulle kunne glemme så fort ? Hvordan ville du ha reagert på det ?,

Vi har klart å få litt opptur igjen i dag enda hun er trøtt det vanlige?maset? har faktisk stilnet litt og jeg håper det vedvarer for da hjalp faktisk noen av tipsene jeg fikk. Det er mange flere frukter som er spesielt bra for fordøyelsen og mange flere enn de jeg viste om.

Det var dagen vår i korte trekk jeg må til med middagen for husfrua hater å lage mat 😀 så du kan vel si at matlagings genet på Linda vår sjøllaga kokk må i beste fall komme fra hennes faderlige opphav Meg.

Ha en god middag og en fin kveld og du, finn noen å være litt extra snill mot.