Atle Lundhaug

Betyr ikke topplister noe ?

Skal være ærlig å si at blogglysten er på et lavmål for nå er det ille dårlig med besøk her. Når det er mange innom så er lysten stor og det blir litt solskinn i mørke. Der betyr kanskje ingenting for deg for du har mye å glede deg over. Det har ikke jeg, men at du er innom det gir meg glede. Topplister betyr ingenting for deg og hver gang jeg sier noe om det så er det alltid noen som hevder at det ikke betyr noe. Dersom din hverdag hadde bestått i å passe på at et voksent menneske får gjort sine gjøremål på morgenen. Får vasket håret, skyllt ut shampo’n, hatt i balsam, skyllt håret igjen, fønet håret og fått på seg rene klær som må være nesten helt like som dagen før for at de i det hele tatt skal komme på. Lage til frokost, si 20 ganger at nå må du spise, rydde bort, få med deg at nå var det toalettbesøk nr. 30 fra du sto opp. Du har fridag og blir oppringt 18 ganger på de 5 timene du skal slappe av. Komme hjem å få høre ordet VONDT X ant.ganger i timen. Prøve etter fattig evne få en tur ut for å bryte et mønster, komme inn uten å ha klart det.

Dersom du har opplevd dette frem til kl. 17 da forstår du kanskje at en toppliste gir en opplevelse av glede. Når jeg skriver så ille dårlig at jeg faller 9 plasser nedover på samme liste så betyr jo det at ikke engang det klarer jeg å få til.

Jeg er ikke bra nok.

Det er da jeg ser på knappen Avslutt Konto.

Et lyspunkt har jeg hatt i dag. Skogstur med Fredrik og veslejenta Tuva. Å være ute i skogen sammen med en ekte skogskar å bli spurt om hva jeg tenker om jobben ute i skogen som x-fagmann var en solid opptur. Fredrik og jeg har samme syn på skog og behandlingen av den så det var veldig moro. Det var et lys i en ellers så mørk hverdag. Det lyset går jeg lenge på.

Tuva brakte jo minner fra den gang jeg hadde med veslejenta Pia ute i skogen på jobb. Det ble ofte når jeg var i Eidskog / Kongsvinger området og hver gang sovnet hun akkurat som Tuva. Verdifull pappatid som jeg jo husker livet ut. Kanskje var ikke jeg klar for papparollen før 30, tenker jo på det nå.

Nå sitter vi her, Gullhjertet mitt sover alt og da blir klokka mellom 2 – 3 i natt da hun våkner. Så blir det med alle mulige knep få henne til å sove igjen. Når jeg så holder på å sovne et par timer senere står hun opp. Alt jeg gjorde ble mislykket denne gangen.

Så fortell meg ikke at topplister ikke betyr noe. Det betyr anerkjennelse og at du klarer lykkes med noe. Jeg har konstant nedturer dag ut og dag inn og trenger ikke en til. Sur jeg nei……

Blogg, Instagram Facebook kan alle slettes om de blir et problem, men det jeg skriver om Vår Hverdag Med Alzheimer kan jeg aldri slette. Den kommer til å plage meg resten av mitt liv for er det noe jeg overser, noe jeg kunne gjort for å lette plagene, noe som ville ha gitt oss mer tid.

Jeg fant ikke det så også her mislyktes jeg.