Atle Lundhaug

Englene våre.

I dag gjør vi ingenting. Det er 36° i skyggen og husveggen vår holder 65,7° nå målt med laserpenn. Det er varmt nok. Tror vi kanskje trenger litt regn nå ellers tørker alt ut. Det kan bli en spennende høst og vinter for grunnvannet synker nå og resultatet merker vi til vinteren. Hvordan det ser ut i bunnen av borehullet vet ikke jeg, men den gamle brønnen vår som er en kilde der er det kun 1meter vannstand. Den har etter sigende aldri vært tørr og blir det nok ikke nå heller, men det forteller jo noe om at grunnvannet synker. Vamp han ligger i skyggen og peser. Han har igjen litt vinterull enda og selv med iherdige forsøk med hundebørsten så sitter det fast.

Skal lure på hvordan Eli har det i solsteiken nede på Helsetunet? Få prøve ordne en bikini til henne til hun kommer hjem for hun er glad i å bade. Har leitet overalt og finner ingen. Søkk borte og hun hadde mange. Best å få til det før hun kommer hjem på tirsdag for hun blir veldig frustrert av å prøve klær. Hun skal ha XS som hun brukte for 20 år siden. Nå kan man jo lure litt på disse størrelsene da for har de krympet? TV2 viste jo det når bloggeren Martine prøvde klær. Det var stor forskjell på samme størrelse.

Ja, ja det skal vi nok få til.

Det går bra med henne der nede og hun trives visst godt. Jeg får jo vite litt mer enn jeg skriver her for jeg synes ikke det er riktig at jeg skal skrive om ting her som sykepleierne har taushetsplikt om.

Gullhjerte mitt har jo blitt mye dårligere på siste halvår og kanskje er grensen for fast plass farlig nær og muligens passert også. Jeg vil helst ha henne  hjemme så den sjansen tar jeg. Skulle jeg ikke orke så har englene våre Gina og Malin sydd sammen en løsning så jeg er veldig trygg i situasjonen. Jeg vet ikke om Eidskog Kommune er spesielt langt framme i det vi kan kalle demensomsorg, men de har i hvertfall fått på plass dyktige folk i alle posisjoner innen Helse Omsorg. Tror ikke man har sovet mye i timen da det gjelder hva som må være der. Jeg kommer nok alltid til å være takknemlig for hjelpen og støtten vi har fått, men det betyr ikke at jeg ikke er kritisk dersom det er noe jeg ikke forstår.

Jeg vil jo også ha litt av æren for det gode opplegget vi har for vi har jo spilt med åpne kort hele veien. Da blir det lettere for andre å utføre sin jobb. Det vil jeg anbefale andre i denne situasjonen også for hjelp finnes.

Slik vi har det så er sikkerhetsnettet der og jeg kan  ha Eli hjemme lenger forutsatt at hun vil det selv da. Det er ingen lett beslutning så jeg for min del er avhengig av å se at hun ikke har det bra hjemme for å gjøre noe annet enn det jeg gjør nå. Alt jeg gjør det gjør jeg for henne og så mye annet kan jeg ikke gjøre. Jeg vet jeg står på beina så lenge jeg må, men det blir nok verre etterpå det vet jeg for jeg savner henne veldig hver dag. Mitt største problem, mitt point of no return blir etterpå da alt er over.

Litt forbannet er jeg også i dag for bilen vår ble ikke ferdig denne uka heller og jeg skal ikke si hva jeg mener om det. Nå kommer Eli hjem på tirsdag og da begynner samme kjøret om den fremmede bilen som står utenfor og som hun er litt redd for å sette seg inn i. Dersom dette er god service så skal vel jeg flytte litt på forsikringene våre for da har vel Sparebank1 blitt litt for stort for en liten skoging. Bytte bank er nokså smertefritt over nettet. Så er det jo også festlig med Google for de vil så gjerne vite hva du synes om de forskjellige steder man er innom. Jeg så at bildet mitt av Vestmarka kirke dukket opp og at jeg syntes det var en fin kirke. Samme var det med KK Skog og Hage der man alltid er velkommen selv om Knut sier “ denna har itte du bruk for.” Kaffe og en koselig prat får du selv om du ikke får kjøpt den orange fine røddesaga du har så lyst på.

Får vel håpe Google igjen vil vite hva jeg synes om ting da jeg henter bilen vår neste måned for det forundrer meg ikke om det blir 2 måneder siden jeg leverte den. Stikkordet blir TELEFON det er en fin duppedings der man kan gi beskjeder når ting tar dobbelt så lang tid som man tror.