Atle Lundhaug

Jeg velger meg april…

Jeg velger meg april!

av Bjørnstjerne Bjørnson

Jeg velger meg april
I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,-
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
i den blir somren til!

Ja jeg vet ikke om det var slik han tenkte det salige Bjørnstjerne, men slik ble det da, et skikkelig uvær. Under snøen er det varmt så det blir egentlig ikke så mye mer. Vi har vært ute og gått tur med Vamp og nå sitter jeg og prøver å finne litt motivasjon til den ventende rengjøringen. Støvsugeren starter ikke av seg sjøl og det gjør heller ikke moppen. Det er så mye vi burde ha gjordt, men vi har vel parkert oss litt i vente på finværet liksom. Eli har funnet igjen bygdebøkene for det er noen navn hun lurer litt på. Jeg må si at jeg føler meg litt vellykket når hun som tross alt har alzheimer tar ansvar for egen læring og trening på å huske. Det kan ingen medisin i verden greie å få til. Det skal jeg sjøl ha æren for. Det er moro når hun leser høyt fra bygdeboka og fyller i med egene kommentarer om folk og opplevelser hun hadde sjøl.

Egentlig var det en leilighet på Skottertunet som skulle vært best for gullhjeret mitt, det rådet jeg der fikk har jeg vondt for å svelge unna. Hva om jeg hadde fulgt det rådet ? Da hadde live hennes blitt parkert for alltid. Så nå lurer jeg på hvor mange som er feilplassert ? Vi er vel kanskje heldige som er såpass » unge » for hadde vi vært 10 -15 år eldre så hadde alt hatt andre forutsetninger. Uansett så valgte jeg rett. Vi har så mange fine dager at vi glemmer at hun er syk.

Jeg er takknemlig for at jeg alltid har leita etter mine egene veier og gått dem til enden.

 

 

Jeg hadde aldri noen vegger
rundt mitt liv, ikke noe tak
over det.

Hans Børli

 

Vår kjære ordfører 💓 Kamilla Thue fikk oppmerksomhet av Aftenposten for at hun sirterte Eidskogs egen dikter Hans Børli.

Det har jeg gjordt mange ganger uten at Aftenposten har merket det. Det er forskjell på folk 😂 takk og lov for det. 😂