Atle Lundhaug

Laaaaaannngggfredag morgen.

Jaha, frister ikke med en tur ut. Vinterskoa våre og vinterdekka er gjordt reine og satt bort. Det blir gummistøvletur på oss idag. Bilen frister ikke for det blir som å kjøre rattkjelke på det føret vi har nå. Vamp som bruker ligge uteå kose seg under taket på morran han vil ikke ut heller. Så hva gjør vi da ??? Vi tjuvtrener på 😂

1. omgang vant Eli ………😭  jeg fikk bare så vidt over 100 totalt.

Alzheimer har hun, men det er Eli som styrer spillet, hun skriver og summerer. Dette er øving og mestring som er viktig. Kanskje ikke store utfordringen for deg, men for henne knapt greide dette for 2 mnd siden er det viktig å klare dette.

Da ble det seier til meg og det var viktig for husfreden ☺ Jeg er litt stolt over Eli at hun klarer disse utfordringene jeg gir henne. Utfordringer som hva gjorde vi i går ? Hvor var vi ? Hva spiste vi ? Når var vi hjemme igjen ?

Hun trengte kun 1. stikkord. Det kom et par tårer.

 

Litt uvanlig idag jeg bruker legge ut bilder og du skal få et som takk for at du leste. Jeg synes det er veldig moro med responsen på bildene mine, men samtidig litt lei meg fordi det tar vekk mitt fokus.

Det å leve et så normalt liv som mulig med Alzheimer eller en annen sykdom i hjernen.

Det er for å vise at medmennesket Eli fremdeles er den hun er med noen små forandringer jeg blogger. Demens er ikke kun noe som rammer eldre.

Et menneske på 70 er ikke gammel idag for vi får stadig bedre helse og lever lengre. Det regnes med at pr. dags dato er 4 % av befolkningen over 80 år. Flere vil alså få aldersdemens med økende levealder.

I tillegg så øker de som kalles yngre demente og de som rammes av andre sykdommer i hjernen. Det blir flere enn meg som får prøvd seg som omsorgspersoner.

Vi kan jo ikke plassere fysisk friske mennesker i en alder under 65 på et sykehjem, ikke over heller for den saks skyld.