Atle Lundhaug

litt om i dag og gravferdsstøtte.

Noen ganger er det veldig godt å sette seg ned og i dag er det veldig godt etter en lang slitsom dag. Det har regnet i hele dag og vi har vært ute og blitt gjennomvåte to ganger.

Vi var oppe kl.6 idag, men etter å ha satt på kaffen og gitt Vamp mat så lurte vi oss inn på badet og sov litt på gulvet der. Godt å varmt med en opprullet golvmatte som som hodepute sov vi over en time. Det ble ikke noe tid til hverken støvsuging eller vasking før hjemmesykepleien kom.

Morgenen gikk som vanlig trått med mye pes, men det er alltid slik og så er man jo uthvilt så da går det greit så lenge man har hull fra øre til øre. Vi fant ut at vi skulle rydde i et skap og i et kott i 2.etg ettersom det var så dårlig vær. Det ble en tålmodighetsprøve uten like, men takket være en avansert form for humor så gikk den øvelsen også. Rart dette at det kan være så vanskelig å sortere ting i 4 grupper, det tok 3 timer før skapet var tømt og alt unødvendige var lagt i restavfallet. Som sikkert alle andre så hadde vi mengder med plastposer som alle havnet i plastavfallet for vi har begynt å bruke slike biologisk nedbrytbare poser. Vi prøver bare bruke handlenett i butikken som også er bedre å bære i.

Det gikk en time å få alt inn igjen, men nå var det mye bedre plass.

Kottet fikk vi tømt og så skal vi sortere gamle klær i morgen. Det ble så hektisk for henne at magen har for det meste blitt glemt i all ståheien. Synes hun har klart seg bra i dag, kun 5mg Sobril.

Vi fikk et blad i dag fra Nasjonalforeningen for folkehelse fordi vi er medlem i lokale Demensforeningen. Gullhjertet mitt leste litt i bladet, men la det bort fordi hun ble lei seg, hun forsto at det var mye som var vanskelig i dagliglivet for meg. Når jeg spurte om hvordan hun følte seg så sa hun akkurat som før om bare magen kunne bli bra.

Nå har vi tatt en del grep for dette med magen rent kostholdsmessig så nå håper jeg det blir litt enklere. Alt med høyt sukkerinnhold har vi tatt bort, melk kun laktosefri, alt med kunstig søtning er borte og fra før spiser hun som jeg må, glutenfritt. Så har vi tenkt prøve følge LavFoodmap slik Ernæringsfysiolog Julianne Lyngstad beskriver det i sin bok. Jeg har jo prøvd å følge den så godt jeg har kunnet fra før. Noe må vi bare prøve på vi kan ikke bare sitte stille og tro at dette ordner seg bare vi kommer til spesialist på sykehuset. Så håper jeg bare dette hjelper for nå har vi prøvd å holde oss til dette et par dager, det er uansett bra å se over kostholdet sitt og så er det også interessant. Kanskje lander vi på ren vegetarkost. Økologiske produkter kjøper vi allerede i dag og kommer til å fortsette med det selv om uføretrygden ga oss et lite sjokk. Hun får omtrent halvparten av en asylsøker jeg kjenner, men nå er han normann han også så de får vel også han mye mindre.

En ting er ihvertfall sikkert det å ta seg av barna sine og så senere i livet jobbe 62,7 % det blir ikke veldig mye satt pris på. Det er mye bedre få den uføretrygden som 20 åring. Men nå er vi ferdig med NAV til den dagen noen av oss trenger gravferdsstøtte. Vi som aldti har svindlet staten og heller ikke har tjent så mye trenger jo heller ikke så mye når vi dør, vi kan jo gravlegges oppå bakken med en jordhaug over så blir det billigere. Selv skal jeg ikke inn i kirken, kremeres og tømmes ute i skogen så det kan da ikke koste så mye.