Atle Lundhaug

Med kaffekoppen som id.

Da vi la oss i går kveld 16 timer etter vi hadde stått så hadde jeg ikke noe navn. Det var blitt borte i alt opprydding, klargjøring av en åpning i en vegg, støvsuging, litt vask, en tur med Vamp og en fotballkamp med småtasser. Mange ting å huske og mange inntrykk å fordøye for Gullhjertet mitt. Ikke så rart at et navn blir borte, eller er det litt rart ? Fire bokstaver hun har sett i 49 år, noen ganger skrevet inne i et hjerte. Tanken på å ha blitt borte etter så mange år med så mange opplevelser. Dramatiske opplevelser, kjærlige opplevelser, barnefødsler, barn i forskjellige oppvekst faser, turer i natur, ferieturer og et navn, alt er borte. Hvor ble det av meg som hun ser hver dag, jeg som alltid er der. Han som rydder i alt hun roter til, han som sier hva hun skal skrive på handlelappe, han som kjører henne dit hun skal, han som sørger for at hun har rene klær, han som har maten klar når hun er sulten og han som legger armene rundt henne når hun trenger trøst. Borte, borte vekk, en skikkelse ute navn.

En kaffekopp med navn på betyr alt for å få meg inn i en tapt historie. Det ble historien om en mørkeblå kaffekopp med min ID på.

Meg i en kaffekopp.

 

Det er liksom litt rart at jeg nesten kan føle om morgenen før vi står opp hvordan dagen vil bli. I dag tidlig måtte jeg jo bruke diverse metoder på å få » sjekket meg inn » hos henne og bare det er jo på en måte et lite forvarsel. Nå skulle hun jo nedover på dagsenteret på en dag hun ikke har vært før så det vil jo være et lite brudd i rutiner. Nå har vi hatt så vanskelig i det siste med å få holdt på gode rutiner at det er ikke mye hjelp å få der. Det ble da en tur ned på dagsenteret, men hun gledet seg ikke like mye som på fredag. Vel 10 telefonoppringninger senere hentet jeg henne, hun var litt pjuskete i dag.

Mens hun var på dagsenteret fikk Vamp og jeg både hentet foringer til nye åpningen inn mot stua og tatt en tur rundt golfbanen på Liermoen sør for Kongsvinger. Lenge siden jeg har vært der og det er et imponerende annlegg Kongsvinger Golfklubb har. Hele annlegget ligger på eiendommen til en av distriktets største skogeiere Jens Christian Delphin og jeg synes det er like imponerende den måten han har bevart området rundt golfannlegget på. Du spiller faktisk golf midt i skogen då og si. Synes det varbra med folk på en litt sur formiddag. Hit bør golf folk komme å få både en fin dag i naturen samt en omgang golf. Det var ikke betalt reklame, men jeg synes det skal med for her var det fint.

Det er litt både og i kveld forhun er veldig urolig, denne f………..magen som ødelegger livet for oss begge. Det er kanskje ikke en gang i magen det sitter for når det begynner så er det klærne både under og over som er for trange. Hun går i L og M er stort nok for henne. Det ble 6 truseskift etter kveldsbadet og det var bare å ladde vaskemaskinen igjen. Tenk så enkelt livet var for 2 mnd siden. Det er litt krongel i begge ender av dagen av dagen, men jeg tror vel neppe det blir siste gangen. Jeg slapp jo litt lett unna idag takk og lov. I morgen blir det snekkring så da skal vi vel få litt avveksling.

Han en fin kveld.