Atle Lundhaug

Om å bruke av sin tid.

Vår tildelte tid fra vi blir født og til vi forlater denne verden kan vi fritt bruke til hva vi vil. Det å bruke av sin tid og det å forbruke den er ikke helt det samme. Jeg kan bruke av min tid for å se på at de flytter rein fra vinterbeite til sommerbeite og jeg  synes det er helt fantastisk. Min søster skrev på FB at hun sovnet etter 5 minutter så for henne er det forbruk av tid. For henne er handleturen til Sverige å bruke av sin tid. For meg er samme handletur til Sverige forbruk av tid. Så forskjellige kan søsken være.

Jeg tenkte på dette når jeg leste all  kritikken mot dokumentaren om reinflyttingen. Jeg kaller det en dokumentar for dette er noe vi kan se nå det er ikke sikkert at dette er der om 100 år og derfor er det viktig å få dokumentert. Folk bruker jo timesvis på å se deltagerne på Farmen og lignende så hvorfor ikke noe fra virkeligheten. Vel nå var dette et sidesprang fra det jeg tenkte på.

Det er en del år siden jeg bestemte meg for at jeg skulle bruke tiden min, ikke forbruke den, jeg ville ha noe igjen for tiden jeg brukte.

Jeg vet det høres veldig rart ut, men satt i sammenheng med vår livssituasjon så er det noe som betyr alt. Vi har hatt en lang reise på kort tid gullhjertet mitt og jeg, fra et vanlig liv med alt hva det innebær til en rundtur i noe som var totalt kaos. På nesten like kort tid har vi tatt livet vårt tilbake.Fra kaoset begynte fram til hun var ferdig utredet har det vært forbruk av vår tid. Vi har snudd alt og bruker nå av vår tildelte tid sammen.

Vil vi ha det slik så må fokuset være på de gode tingene og vi må » samle solstråler » som jeg bruker si. Vi har ikke råd til å forbruke våt tid for så mye tid har vi ikke til disposisjon.