Atle Lundhaug

Proffesjon,pilletriller.

Når jeg kaller meg for pilletriller så er det fordi det er jo jeg som klargjør det Gullhjertet midd skal ha hver dag. Jeg bruker gjøre det klart på søndag kveld det som hun skal ha hele uka. Hver eneste gang jeg gjør dette så lurer jeg på om det er nødvendig, men jeg har jo ikke kunnskap til å overprøve legene vi bruker. Men jeg tenker spesielt på de medisinene som kan føre til ubehag og som da skal bremse sykdommen. De vil jo ikke virke over tid står det jo og nå når hun har blitt dårligere så lurer jeg jo på om de virker. Er det rett å gi disse dersom sykdommen har satt fart igjen ? Jeg er veldig skeptisk til det, men vi har jo valgt å følge legens anbefalinger. Nå håper jeg på at en ny vurdering av dette blir gjort da den 13. Det er jo så mye prat om overmedisinering.

Egentlig er jeg jo frivillig tidligpensjonist og klager ikke over det selv om inntekten er 60% av det den en gang var. Man får bare bedrive en del økonomiske tryllekunster så går det bra. Helt klart at med ett års erfaring i den edle kunsten og ikke så altfor kravstor er en bra start. Vi har det jo så bra i Norge med tilnærmet gratis alt når sykdom rammer. Jeg sa tilnærmet for det er kun på papiret at det eksisterer. Helse- og omsorgsdepartementet har laget et innfløkt regelverk som stadig er veldig aktivt selv etter at frikortgrensen på kr.2205. Frikort er jo egentlig ikke frikort for det gjelder kun for den billigste medisinen det det foreligger et alternativ, mellomlegget får du betale selv. Så finnes det også en haug med unntak som du fort finner ut at eksisterer etter hvert som du trenger piller. Det som jeg synes er verst er jo småligheten i regelverket som det vi fikk på sykehuset på tirsdag. Vel ferdig så måtte vi betale for “ Materiell “ som ikke jeg vet hva var, men med en pris på kr.75 så var det vel gummihanskene tenker jeg. Ingen sum å snakke om, men hva koster det å ha dette regime i gang tenker jeg for noe må jo leke seg med disse tallene i ettertid.

Jeg har liksom tenkt at når jeg kjører Eli til lege, sykehus osv så kjører jeg jo på kona mi og vi tar det som en tur så derfor har jeg aldri besøkt Pasientreiser, men det skal jeg nok gjøre heretter for hvorfor skal jeg betale alle kostnader med å få pasienten på sykehuset når ikke jeg må betale for parkering og materiell ?

Før trodde jeg på det som Helseminister Bent Høie og hans forgjengere sa, men nå ett år klokere vet jeg at det er kun et skrytekalas for de gir med en hånd og tar tilbake med den andre.

Summa summarum så sitter de som trenger disse helsetjenestene igjen med et tap som blir en slags tilleggsstraff for å ha blitt syk.

Livet går videre og vi henger med så godt vi kan og i dag skal vi henge med litt ekstra for det ble en fin dag. Får bare håpe at sola og vinden blir der en stund for det er et trist syn å se så mye korn som fremdeles står ut rundt omkring oss. Det store snøfallet akkurat på feil tidspunkt i vår har gjort skuronna sen og leirjorda rundt omkring her hos oss er mettet med vann og glatt som såpe. Det blir snart vinter.