Atle Lundhaug

så var det igjen slutt på helga.

Det var det jeg brukte å si da jeg spretta en ølboks på søndagskvelden den gangen jeg var i jobb som for 1 år siden. Slik var det dengang og jeg vil ikke si at jeg savner det. Det å sitte ute i skogen og være engstelig for gullhjertet mitt var ei plage rett og slett. Nok om det. Ølboksen er spretta den og det er slutt på helga.

Idag har vi vært late bare en halvlang tur med Vamp med en heller dårlig billedfangst ble det også. Ikke helt den store dagen. Det har vært mye vind idag og dennøkte utover ettermiddagen så vi fant ut at vi skulle ta en biltur på gamle trakter. 

Hit dro vi og her heter det søndre Mangsjøen der har vi ikke vært på lenge. Vi gjorde en runde rundt sjøen og videre over til nordre Mangsjøen for å få noen bilder av Mangen kapell, men der var det så mye biler og folk at det bare lot vi være. Jeg liker ikke å ha biler i motivet mitt med mindre biler er motivet. Vi får gjøre turen en hverdag for tømmerkapellet er verdt kjøreturen.

Flere bilder ble det ikke på den kjøreturen for det jeg liker å ta bilde av blir veldig beveglig i vind.

Jeg sa jo at det ble noen få på fotturen vår før idag og dette er de nye bladene på Sambucus racemosa eller rødhyll. Her blir det fine røde bær som desverre er giftige. Det finnes en svart variant som ikke er glftig. 

Kkstrakt av rødhyll brukes i naturmedisin og da er giften kokt bort. Hva det hjelper mot husker jeg ikke.

Både blader, blomster og bær er fine motiv.