Atle Lundhaug

Skyggen fra fortiden.

Klokka sier 21.00 og vi har tatt livet av nok en dag som begynt kl.5. Egentlig gjorde ikke det så mye for vi måtte ta en runde med rengjøring på hele 1. etasje og soverommet vårt. Nok jobb for begge to egentlig, men i dag har det vært mye uro pga magen som hun sier hun har vondt i. Det ble ikke mye hjelp å få og kanskje var det like bra ellers hadde hele dagen gått med. Det ble jo så fint vær at det ville vært synd å drive med innarbeide.

Etter slåsskampen med dynetrekkene fikk vi oss da en tur med Vamp. Vi leter etter motiver til kameraet mitt, men nå er det virkelig tørke her for en som liker best småting. Noe finner vi jo, men det er dårlig med insekter bortsett fra 4 fluer på soverommet.

Som sagt har Gullhjertet mitt vært veldig urolig og jeg tenkte la være den daglige turen ned til min mor. Vi dro allikevel og det angrer jeg på nå i ettertid for det var nok ei til som ikke hadde verdens beste dag.

Det er mye uforstand i den generasjonen før meg våger jeg å påstå og spesielt dette med Demens er det enda mer. Det er nærmest slik at de som blir rammet skal gjemmes og glemmes. Jeg har jo fått noen salver med ufinheter, men har vel latt det prelle av. Det gjorde det i dag også, men det var veldig sårende når jeg tenker på det etterpå. Det er av sine egne man skal få det heter det vel. Jeg er tykkhudet, men når Eli blir berørt av noe ufint så er jeg ikke så tykkhudet lenger. Skal undre på hvor mange ganger jeg må si at Eli aldri har spurt om å få denne møkkasykdommen. Egentlig så hadde jeg tenkt ikke ta dette med her, men så tenker jeg på henne oppe på Gjøvik som har fått slite med slektninger pga at kjæresten har demens. Skal vi holde kjeft fordi det er noen nær som slenger fra seg ufinheter og nedsettende ord ? Jeg syns nok ikke det for det er nå engang slik at man må kjempe mot fordommer for å bli kvitt den.

Skyggen fra fortiden skal ikke styre noen liv.

Gå i barndommen.

Senil.

Åreforkalket.

Skal vi la disse ordene leve fremdeles i 2018, ja da har vi nok ikke kommet så veldig langt med å gi medmennesker et verdig liv heller.