Atle Lundhaug

Slitsom god lørdag.

Trøtt og sliten, men veldig fornøyd var gullhjertet mitt når vi satte oss ned foran tv’n for 1 time siden. Vi rakk med mye idag, litt klesvask, litt hjemmepusling, en skogstur og en tur til Sverige. Så mye får man med seg når man står opp litt etter sola. Det ble en fin tur i skogen og vi fikk gått opp en dårlig merket grense samt en sti vi helst vil beholde så da må man rydde den. Det ble nok en litt slitsom tur for henne for formen er ikke på topp, men den skal og må bli bedre etter hvert. Trening med høy puls er også bra for en med alzheimer. Bevegelse holder hjernen i form.

Vi rakk en tur til Sverige også litt seint på ettermiddagen. Polet var stengt og da er det ikke så mange norske der, rare greier. Var ikke så mye vi skulle ha og vi reiser heller flere ganger enn å fylle opp med varer. To grunner til det, mindre mas og så kan vi lettere følge med på kassalappen når vi kommer heim. Det er også en måte å lære på og nå går hun gjennom hva vi kjøpte og hva det kostet. Det er ikke alt som er billig i Sverige. Du kan jo si at en kilo smågodt er 1000g, men det krever jo litt mye forklaring. Når det står kr. 95 på kassalappen og posen er den størrelsen da forstår hun. Slik kan vi gjøre for å forstå bedre, se hva det kostet og hva vi fikk. Du smiler kanskje, men du har jo ikke glemt det meste og har fremdeles evnen til å resonere.

En annen fin ting er at nå har hun begynt å få interesse for egen bankkonto, hvor mye hun har og hvor mye hun får hver måned. Det har blitt slik etter at vi har begynt å lese og følge med på kassalappen. Skulle ønsket meg en enklere mobilløsning enn Sparebank1 sin løsning for kunne vært enklere.

Så var vel dagen slutt for oss hun har sovet en god time i gostolen sin alt og det er bedre å sove i senga så jeg får vekke henne og få henne i seng.