Atle Lundhaug

Soga om NAV.

jeg har fått veldig mange henvendelser med eksempeler om ” maktmissbruk ” fra NAV. Det ble til at jeg har prøvd å finne litt ut om hva sier regelverket om noen av disse tilfellene. Får vel beklage litt på alles vegne om det ser ut som at det er saksbehandleren som skal til livs. Mye av det jeg har lest går det virkelig å tolke litt som man vil og da blir det ulikt resultat. Det må jo være rettferdig for alle og det å behandle alle ulikt er jo ikke rettferdighet vel. Ansvaret ligger nok ikke hos den enkelte saksbehandler, men høyere opp i systemet. Aner ikke hvem som er øverste ansvalig, men det er vel i det store og hele NAV Forvaltning som styrer skuta. Det er jo der som rutiner burde skapes fra.

Det er jo litt synd at vi inkludert meg selv lar det gå ut over den på golvet. Når jeg mente at private burde overta så er det pga manglende styring på toppen. Det er ingen ansatte som blir bedre av manglende og uklar styring. Heile NAV er vel en flopp mener jeg for hvordan skal de kunne behandle så mye forskjellig og hvordan skal man kunne kvalitetssikre resultatet. Jeg prater om noe jeg ikke har grei på bare hva jeg har erfart, men kritikken var rettet mot systemet og ikke mot eventuell saksbehandler.

Vi prater om kortreist mat, kanskje kunne det også brukes her. Gode rutiner, nok folk og alt på det lokale plan tenker nå jeg, men så tenker jeg som bruker med begrenset kunnskap.

Så var det noen som mente statsministeren burde ta tak i vår sak og lese min blogg. Gud bedre, får da håpe Erna har litt mer å drive med enn enkeltsaker som dette, men hun må gjerne lese bloggen min ☺

Bloggen er mine ord og slik jeg opplever det og det er viktig å det er å håpe at det finnes andre opplevelser og andre medoder å gjøre ting på enn Eli og min måte.

Vi er to heilt vanlige mennesker som forteller om veien vi går med ryggsekken på. Vi gjør det i håp at noen kan få en lettere veg å gå.

Dersom noen følte seg uthengt så beklager jeg det. Sparket var rettet oppover, men jeg har litt korte bein.