Atle Lundhaug

Vi må.

Egentlig er jeg så trøtt at jeg holder på å seile for denne uka har det vært veldig lite søvn og i natt ble ikke noe unntak. Det ble litt mye tanker rundt dette med at jeg skulle ha Eli hjem i dag og så var jeg veldig plaget med at beina sovnet hele tiden etter jeg hadde lagt meg. Så var det på nytt tid for dette med under 5 timer søvn.Jeg må ha de 5 timene ellers er jeg fryktelig trøtt utover dagen og slik ble det i dag.

Jeg hentet Eli før lunsj og hun var nok veldig fornøyd med det for det var ingen klaging på noe. Vanligvis bruker vi ta en tur å se til gravene vi har ansvaret for, men i dag tenkte jeg at det kan vi flytte til i ettermiddag da hun skal ned igjen. Det ble hjem først. Hun var veldig fornøyd med at det ble så lyst etter at jeg malte taket og husket at det hadde vi tenkt på for flere år siden. Det var rett for vi hadde ment å gjøre det for et par år siden, men da kom jo sykdommen i veien. Den nye hjemmelagde lampen likte hun godt også. Hun var veldig pratsom i dag og vandret ikke så mye som vanlig og heller ikke så mye klaging på magen. Litt ut å gå ble det jo så klart og mens jeg laget middag så angrep hun skåla med lakriskonfekt. Den gikk ned for det er hun veldig glad i. Jeg fikk da hjelp til å rydde bort etterpå så det var ikke så verst da. Så var det dette badet som også Eli er så glad i for å skli ned i et badekar med varmt vann det er for henne noe som er velvære de lux. Hun vil veldig gjerne at jeg blir på badet etter at jeg har tappet i for hun vil ha hjelp til å vaske håret. Det blir vasking og skylling av hår og hjelpe tørke henne på ryggen. Alt dette synes jeg er veldig stas å gjøre fordi jeg vet at hun setter slik pris på det. Det å legge frem nye rene klær og se hvor fornøyd hun er med det gir ekstra glede langt inn i sjelen. Noen ganger som i dag så ligger det noe nytt og venter på henne også. Det litt tykkere svart joggebuksa meg strikk nederst som hun ønsket seg den var innkjøpt sammen med ny T-skjorte og 9 par sokker :-)) Hun fant ut hvor mange det var og jeg valgte farge ellers hadde det tatt resten av et døgn for 9 par er litt mye for en som ikke klarer å velge. Som sagt så gir det meg veldig mye dette med å få pusle om henne litt slik for at klærne er rene og pene det vet jeg at betyr mye for Eli selv om hun ikke helt klarer å forholde seg til det nå. Det blir på et vis det kjærligheten jeg kan gi som hun tar imot. Alle ord og alt annet du gjør forsvinner, men hun kan si til meg at den jakka, genseren, buksa den har jeg kjøpt til henne, det husker hun.

Trodde liksom at en tur til Vestmarka før vi skulle dra tilbake på sykehjemmet skulle avlede nokså bra, men slik ble det ikke for da vi kom under nyveien skulle hun hjem å bade. Det hjalp lite å si at det hadde hun gjort før vi dro til Vestmarka så det ante meg at nå ble det problemer og det ble det. Hun som alltid er så villig til å følge når jeg gir henne hånda forandret seg tvert, ikke snakk om at hun skulle inn der, hun skulle hjem. Det gikk da på et vis ved bruk av den autoriteten jeg har tror jeg for jeg sa VI MÅ.

Det ble ingen hånd å holde i for begge to var begravd i jakkelommene, men da vi nærmet oss hovedinngangen så kom hånda for da ble hun usikker. Vel opp utenfor døra til 3C forsvant hånda igjen og blikket ga tydelig beskjed om hvilket leie følelsene var i. Så veldig enkelt ble det ikke å gå ut igjen for hun gikk rundt og kastet olme blikk på meg hele tiden. Det ble en sjanse da oppvasken skulle inn i maskinen for da ble hun opptatt så da rømte vi Vamp og jeg. Det er jo ikke moro å skilles på den måten, men på et vis så synliggjør det for meg behovet for noe annet enn hjemme nokså tydelig for meg. Det som skjedde da vi skulle inn var jo nokså dagligdags her hjemme for jeg måtte jo hele tiden lede henne og det kan jo bli nokså konfliktfylt. På tross av at hun neppe tenkte så mange gode tanker om meg da vi gikk opp trappen så ble det en fin lørdag og jeg vil vel tro at da jeg gikk inn døra hjemme var alt glemt. Allikevel så hadde det vært godt å kunne si Jeg kommer igjen i morra Eli og så var det liksom greit, men dit er det kanskje langt enda. Det er vel på et vis godt også da at hun vil snu i døra å gå hjem for da husker hun jo at hun faktisk har meg i hjemmet sitt. Vondt og godt på en gang ingenting være så da får jeg velge godt.

nå skal Vamp og jeg oppsøke senga for nå har jeg blitt skjeløyd. Ha en fin lørdagskveld.

Marihøna fant Eli og jeg i dag, men hvor da ? Jo mellom Gammelstuen og Teppa.