Atle Lundhaug
Snur seg og vandrer videre
Frokostgjesten og gledessprederen min.

Alltid på vandring fra noe eller til noe.

Alltid på vandring fra noe eller til noe. Om ikke bokstavelig så i tanken. Slik har det alltid vært. Alltid vært en dagdrømmer. For mange dreier det seg om penger. Hva man kunne gjort dersom lottogevinsten fant rett adresse helt alene. De drømmene har jeg aldri hatt. Det har hendt jeg har levert en lottorekke. Like ofte har jeg glemt å se etter resultatet. Jeg så etter på Min side idag og fant at Norsk Tipping hadde notert at min spilleatferd hadde forandret seg. Jeg hadde ikke levert noe i år. I 2018 som var første gang jeg hadde spillkort. Brukt en eneste gang. Snakk om forandring. Det sto kr.50 i saldo. Jippi, jeg har vunnet. I 2018.

Nå er det om å gjøre ikke la seg påvirke av at jeg vant. Logg ut, sto det.

Jeg logger ut og vandrer videre sammen med Vamp rundt om Vest-Fjell. Han går sakte. Så sakte at jeg kan skrive mens vi går. Vi går sakte gjennom et liv vi hater begge to.

Ekorn som lukker øynene
Koser seg ned nøtta den fikk

Vi leter sommerfugler i gråvær så kall ikke meg for pessimist.

Kamera mitt veier 2 kg. Det henger rundt halsen. Neida, det er ikke tungt. Jeg har tyngre bør på ryggen.

Å fange sommerfugl i gråvær med duggvåt gress er so å drikke av ei tom flaske. Den er tom. Som du forstår så er vi hjemme igjen. Sulten, bløt til låra og uten et eneste bilde. Det må bli ekornet fra frokosten. Kan servere et hundretalls bilder av pelsdotten. 

Da blir det bilvask i gråværet for så er det gjort. Etterpå må jeg montere litt mer kjellerport. Som skipper Worse sa så kommer jeg seint, men godt.

 

Så rart det er å tenke på

at jeg var larve, stygg og grå,

men se hva tiden bringer!

Nå er jeg lett og nydelig

og jeg kan føle tydelig:

Jeg er blitt blomst med vinger!

Inger Hagerup.

 

Gonepteryx rhamni
Lånt fra billedarkivet mitt i mangel på noe nytt.