Atle Lundhaug

Bare å gi opp.

Kan vel egentlig si det slik at uansett hvilken glup ide jeg klekker ut i løpet av sene nattetimer eller for den del dag så fungerer det kanskje en til to ganger. Slik ble det også med den siste for i kveld kunne jeg like godt ha tatt fart og prøvd løpe gjennom veggen. Det går jo heller ikke. Det å kunne få en liten time eller to der vi kunne kos oss gikk bokstavelig  sett i dass. Det var der hun var for det meste. På 3 timer tror jeg ikke jeg klarte å få henne til å sitte i ro 10 minutter. Jeg ante jo urå med en gang da påkledningen var to t-skjorter, en varmetrøye og en hettejakke. Da er kaoset allerede der og samme hva jeg gjør så blir det galt. For hver gang jeg ikke svarte eller hun ikke likte svaret så ble serveringen ikke vakker. Det er da jeg tenker på forestillingen om den snille gamle damen med alzheimer som hadde håndveska innpå armen. Perfekt slagvåpen for den gamle damen var ikke så snill. Jeg skulle ha gått etter en ½ time, men det kunne jo ikke. Jeg skulle jo vær snill ektemann og hjelp kjæresten min med det man gjør før man legger seg.

Hvorfor kunne det liksom ikke være nok med alzheimer, må hun bli så ufin i tillegg ? Ja jeg vet det er sykdommen, men den bor i henne. Noe som var tenkt skulle bli noe vi kunne ha sammen for å få noe i nærheten av kvalitetstid ble en ren plage i tre timer. Det er da jeg tenker hvilke miljøtiltak er det som skal få en person til å dempe seg såpass at man kan ha en koselig stund på kvelden. De tiltakene måtte ha begynt flere timer før jeg entret scenen i så fall. Bare å gi opp. Jeg får heller lure meg ut så fort hun begynner slik eller at jeg ser uroen da jeg kommer. Dette kjenner jeg igjen for jeg har mange hundre turer bort til den stor furua i haget når hun ble slik og bodde hjemme. Får si jeg føler meg som et slakt. Dette var ingen god kveld og da blir natten også det samme. Det blir nok badegulvet til slutt for varmen der sovner jeg av.

For å si det slik så overlevde jeg den natten også, men så mye søvn ble det ikke. Det blir jo til at man spoler tilbake når noe går galt. Jeg gjør ihvertfall det så det har blitt en del spoling. Nå har vi vært ute å gått litt Vamp og jeg og litt husarbeid har vi også klart og få unna. Så får vi se da hvordan jeg skal angripe det idag.