Atle Lundhaug
cof

Blir vi det vi spiser?

Vi klarte for første gang på lenge å få til en fin kveld og en del av årsaken var nok at fars gravstein var montert. Bare å hoppe i bilen utpå kvelden for å dra ned å se på den. Hun har spurt så mye etter den Gullhjerte mitt for det står jo Alf Lundhaug og Pauline Lundhaug på den som står det fra før. Det forstår hun ikke. Nå når steinen er på plass kobler hun far til gravstedet. Fars plass er jo hos sine besteforeldre akkurat som min blir en gang. Dette ville far ha en tradisjon på da han plukket sin egen gravstøtte i oktober. Det var rart og høre hvor bestemt han var på det han som ellers alltid jenket seg etter andre. Å være forhandler var viktig for ham. På den måten er vi vidt forskjellige for jeg er lite forhandlingsbar, et stabeist uten like. Slik er det.

Det ble en tur opp på Gullhjerte mitt før hanegal og så sovnet hun igjen. Jeg måtte faktisk vekke henne kl. 7 for det var aktiviteten i dag og hun ville dit. Det har vel nesten aldri skjedd og skjer vel heller aldri igjen.

Vamp og jeg har kost oss veldig på egen hånd og har også fått med oss litt nyttig lærdom om atferd hos demente. Veldig greit å ha en prat med noen som jobber med dette. Jeg er kanskje litt for opptatt med å finne likheter i atferden for da føler jeg at det må finnes en måte å styre dette på. Det å sitte fast i et mønster er det verste jeg vet. Det er av andre man må lære ellers blir det mye uro med det å prøve for så finne ut at dette gikk ikke.

Det gikk bra på aktiviteten i følge brukeren selv for som hun sa så hadde det blitt noen turer på dass, men magen hadde ikke vært så vond. Det ble litt verre med det da vi kom heim, men se det er i hvertfall jeg vaksinert mot. På et vis har jeg blitt vant med at det er bevegelse hele tiden, men det kunne jo vært godt med en samtale der hun satt i ro. Her går maten ned på rekordtid og kaffen tømmes direkte som oftest i vasken. To slurker og så tømme, alltid på vandring til eller i fra. Det er derfor stolen brukes mest på tvers.

Må jo bare smile litt av det også. Det gjelder å blokkere alle sanser.

Håper jo at vi nå skal klare å finne av dette med magen for nå vet vi at det ikke er noe galt fysisk. Da får vi se litt over kostholdet og alt annet som går inn gjennom munnen. Hun får litt kosttilskudd og der skal alt med sorbitol/aspartam vekk. Det er faktisk litt det også for en eller annen idiot tror at vi må ha søtsmak på alt. Har du kjøpt Familieskinke fra Gilde? Har du lest hva den inneholder? E450, E451, E407, E316, E250, E261, E326 og så holdt jeg jo på glemme hele 73% renskåret svinekjøtt. Nøkkelhullsprodukt.

Bare for å ha sagt det 3 ting her ødelegger dine indre organer, let får du se.

Kast dritten der du leverer miljøfarlig avfall.

Sidesprang sier du, men nei sier jeg for her er det faktisk stoffer man tror er med på å øke risikoen for demens. Vi vil jo få en betydelig økning i årene fremover og vi blir som sagt det vi spiser. Vi er ikke en dritt bedre i Norge og i morgen spises det røde sprøytemidler i mengder. Selvsagt er ikke de norske for de kommer litt senere, blanke, røde og fine helt frie for kjemikalier???

Da skal vi besøke noen graver. Kos deg med fløte og 🍓