Atle Lundhaug

17.mai på balkongen,verandaen eller var det altanen.

Vet ikke helt om jeg skal si vi feirer så veldig 17 mai. Vi sitter da her på verandaen eller er det en balkong. Mulig er det en altan som ikke er en terrasse i hvertfall. Det er ikke så greit å si for en ikke fagmann så det må bli å gjøre et søk i begrepene.

 

Wikipedia.

En veranda kan ligge i alle etasjer, og oftest har den tre vegger, gulv og tak, og er en del av bygningen, eller tilbygget slik at den er et uterom med minst to vegger, gulv og tak.

 

Ja da vet jeg ikke jeg da.

Balkong kanskje det er.

 

Wikipedia.

En balkong er et fremspring på en husfasade (over første etasje) der gulvet ofte er en fortsettelse av gulvet i rommet innenfor.

 

Det var det jo heller ikke så på et vis sitter vi i løse lufta på noe av trykkimpregnerte bord og bjelker som da er noe den ikke er. Det er litt for kaldt til å kose oss, men sola stakk innom en times tid og da sovnet vi alle tre. Vi har hørt mye radio med kun musikk på P1 NRK. Egentlig bra denne streiken for så mye bra musikk høres normalt ikke der, håper det blir langvarig streik. Men så var det dette treverket vi sitter på hva er det? Med tommelen i hurtig bevegelse over skjermen leter jeg febrilsk etter noe og hva er det jeg finner 😂

 

Wikipedia.

En altan (fra latin altus, «høy») er et gulv utenfor en bygning, over første etasje.[1] Takterrasser kalles ofte altaner. En altan kan ha rekkverk, og være understøttet av søyler, buegang eller annet underbygg.

 

Vi sitter på en altan. Gudskjelov for jeg var redd vi satt i løse lufta altså på ingenting. Da åpner det seg et problem nå som det er 17.mai 🙄

Slottsbalkongen med kongen. Er det en balkong, veranda eller altan?

 

Wikipedia.

Den såkalte Slottsbalkongen på slottet i Oslo er faktisk ikke en balkong, men en veranda. Dette fordi det utendørs gulvet med rekkverk er taket på en buegang, og slottets portico (gavl) er overbygg to etasjer lenger opp.

 

Faktisk er vi ikke dårligere enn kongen for han har heller ikke balkong. Dette var faktisk nokså alvorlig ettersom kongen blir lurt ut på en balkong som er en veranda. Har PST analysert faren med dette? Det tviler jeg på for de tror kongen står på Slottsbalkongen og vinker til barna. Kommende generasjon nordmenn har blitt lurt for kongen står og vinker på Slottsverandaen.

 

😂 Det visste du ikke 😂

 

Vi var jo ikke i Oslo så du kan få en sakte opplevelse av Hønnafossen.