Atle Lundhaug

Børja ei glemt naturperle i Eidskog.

Vi går jo rundt i skogene rundt hjemstedet mitt Vamp og jeg, men noen ganger blir det litt for langt for min 12 år gamle kompis. Opp til Børja er det ca.10 km og det ble bil en bit på veien. Du kan jo sjøl ta turen opp på det gamle skytefeltet som nå tilhører Nordfjell Gård. Eieren Hans Rasmus Astrup har vel samlet alt som tilhørte gamle godset og for min del synes jeg det er bra. Nordfjell Gård var det nærmeste en liten gutt kom et slott en gang i tiden. Gutten som var meg hadde aldri vært i Oslo før han var 18.  Den gangen var det vel få som ikke hentet inntekt til livsopphold i Nordfjell og Vestfjellskogen i grenda vår. Begge var jo den gang eid av Stang familien.

Jeg synes du skal ta den turen opp selv om du må gå den siste biten for der oppe er det mye natur sommer som vinter. Ute på myrene kan du finne en kjøttetende plante og mye andre planter du ikke finner mye av faktisk. Det er vel et bevis på at naturen reparerer seg selv for her er det jo egentlig bombet sønder og sammen. Jeg tror vel kanskje at innholdet av tungmetaller er stort i tjernene rundt omkring.

Bildene er slik de er, uredigert rett fra kameraet mitt så da kan kanskje du få lyst til å ta sjøl noen som er bedre enn disse.