Svart fridag.

Så sitter jeg her da og har egentlig brutt litt rutiner for jeg bruker å være hos Eli på fredagskvelden. Det kan være litt godt noen ganger å si at i morgen kommer jeg og henter deg. Hvor lenge hun husker det aner jo ikke jeg, men jeg synes det er godt uansett. Det er jo egentlig ikke hvordan hun oppfatter ting som betyr så mye, men det at det blir noe positivt i øyeblikket. Det er -14 på kvikksølvet her så det er jo ikke så mye moro å sette seg i en kald dieselbil for å kjøre ei mil som den knapt blir varm på. Så er det etter en time eller to samme prosedyre motsatt vei. Det får bli sitte litt med pc`n i fanget. Jeg tenker litt på hvordan hjemmesida mi skal være fremover og jeg tror vi skal ha litt forandringer her. Først så kommer jeg nok ikke å sette meg ned å skrive da det er som tyngst. På en måte så skriver jeg meg mentalt ned og får det enda tyngre. Jeg bruker være nokså bra på å hente meg inn igjen når det blir slike nedturer. Det går over om man kan si det på den måten bare jeg får litt tid. Med selve sida så tror jeg at dette forumet jeg har blir tatt bort for det blir ingen aktivitet der. Jeg tenkte få mennesker til å møtes der, men kanskje blir det for komplisert. Så hadde jeg jo også tenkt få personer med mer peiling enn meg til å skrive litt der, men mange har jo sider på Facebook og prioriterer jo da så klart det. Det blir liksom litt konkuranse dette om leserne ser det ut til. Min mentor Jan han hadde noen ideer om noe annet og så fort han er ferdig med sitt prosjekt så tror jeg han skal få fritt spillerom igjen. Jeg har vel mistet godt over halvparten lesere, men det hadde jeg egentlig forventet. Jeg har jo holdt dette igang i 2 år så da er det egentlig lenge nok for mange. Jeg skriver jo heller ikke så mye lengre, jeg går jo også lei. Vi får vel se hva det blir til.

Skal lure på hvor mye penger folk la igjen idag for jeg var innom Rema på Kongsvinger en tur og der var det ingen handlekurver igjen. Da jeg sto ved Lier å prøvde ta meg over veien for å ta meg videre så tenkte jeg at dagen kunne vørt døpt om til Svart Fridag for så mye biler kom det. Kan ikke være mange på jobb idag. For å si hva jeg synes så er jo dette reinspika idioti. Vi skal vel leve etter jul også. Luksusfellen må snart utvide staben. Jeg visste ikke at det fantes så mange kreditkort engang so jeg har blitt tilbudt denne uka. I dag har det formlig regnet mail så søppelpostmappa er sprekkferdig snart. Akkurat denne jula har jeg tenkt skal bli mager for jeg har ikke råd til å bruke så mye med den ene inntekten. Det meste av Eli`s går til betaling av sykehjemsplassen så det som blir igjen der må kun gå til henne. Det blir tøffe tak over nyttår for nå har jeg fått oversikt over sparegrisen min. Fristelsen til å bruke Anders Høglund metoden i jula er stor. Han ga pengene til et fond som kjøpte geiter til fattige i Afrika. Hvert familiemedlem fikk i julegave et bevis på at de hadde gitt bort ei geit. Han sa på radion at de var så overveldet over gaven at ingen sa et ord. Tenk at de ble så glad at de ble målløse. Jeg er dårlig på å gi bort og liker ikke å få gaver heller. Det har liksom vært Eli`s domene dette med gaver. Jeg husker knapt når jentene våre er født og i hvertfall ikke barnebarna.

Tenkte på dette med Luksusfellen for ofte da jeg har kjøpt noe på nettet så kommer fakturan fra Klarna AB og de erjo i overvekt blant kreditorene i tvserien. Synes det er et bra selskap jeg da for det er de enest som sender mail og takker for at jeg har betalt. Er det kanskje uvanlig det?

Tror jeg ønsker god kveld før jeg roter meg bort her.

 

6 Kommentar postet

  1. Hei. Jeg vil bare si at jeg leser alt du skriver, og siden din er til stor trøst for meg. Trøst for at jeg er i samme situasjon og kjenner lidelsen din på kroppen hver dag også i mitt liv. Håper du orker å fortsette å dele med deg.

  2. Kjøper aldri noe i black friday-uka, som nå også er utvidet til måneden, som kommer til å utvides mer…Har aldri handlet på nett. Kjøper det som trengs fra lokale småbedrifter; for jeg vil se, kjenne og lukte/smake på produktene jeg kjøper. Trist å lese at du knapt husker fødselsdatoer på barn og barnebarn – sender meg rett tilbake til egen far og etterhvert svigerfar, som hadde “oppheng” på andre ting. Skjønner at du sliter, og har full forståelse for det, men livet gir en plutselig “en trøkk seksten”, hvis man ikke har tatt høyde for det. Ingenting går på skinner,og det er da det er bra å være realistisk optimist – ting skjer på godt og vondt gjennom hele livet – det er tungt, men det er selve livet man må forholde seg til. Har selv bodd sammen med altzheimerpasient over lang tid, og også hatt arbeid med slike pasienter så jeg vet godt hva det innebærer, i tillegg til alvorlig sykdom hos meg seg selv, hvor prognose er uviss, og senskader og handicap er et faktum, må jeg bare stå på – det er jo det som er livet – for meg iallefall. Lurer også på referansen til at du mister følgere/lesere – skjønner ikke helt det…Tenker at man i utgangspunktet skriver “en dagbok” for seg selv, men at man vil nå ut med et budskap/forståelse av pårørende til altzheimer? Ditt valg hvem du skriver for – ønsker deg uansett lykke til videre.

    • Når det gjelder det med barnebarn og barn så er man vel ikke dårlige pappa og morfar fordi om man ikke husker alt. Jeg lurer jo litt på hvor god pappa, morfar kan man være og enda være en dårlig eller hvor dårlig og enda være god. Det er ikke gaver som bestemmer det. Referansen på om jeg mister lesere eller ei er det jo statestikken som følger med hver bloggplatform. Man har en blogg for at andre skal kunne lese ellers er vel det ingen ide. Fra siden min var ferdig i april så har det vært litt over 300000 besøk her. Jeg hadde jo den på Nouw før. De jeg skriver for er de som sitter som pårørende og tror de er alene om de nedturer man får. Det er moin målgruppe. Siden min koster meg en del penger og her finnes ikke reklame så jeg har ingen inntekter av den. Heldigvis så har jeg en mentor Jan B Sørensen som bruker av sin tid gratis for at siden skal være oppe. Tror ikke jeg hadde klart det uten han.

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli vist