Atle Lundhaug

Den gode samtalen.

Bildet over er for et øyeblikk optimal lykke, når jeg kan se det på fotografiet som jeg tenker at jeg kan se. Da er det en ubeskrivelig glede som aldri kan kjøpes for penger. Det er bare så vakkert.

Slik ønsker jeg jo at våre dager også skal være, fulle av små gode vakre øyeblikk. I dag hadde vi så nær en slik dag som det er mulig å ha. Vi har vært utendørs fra kl. 9 til det begynte å bli tussmørkt. Det er mye som må gjøres før snøen kommer og vi har så smått begynt å ta tak i det og da kreves det litt av begge Alzheimer eller ikke. Jeg har ikke mulighet til å klare dette alene Gullhjertet mitt må hjelpe til. For første gang på lenge har vi klart å gjøre det vi skulle, fikk til og med på vinterdekk. Alt klart til vi skulle på fotballkamp på Magnor. Det ble en kald fornøyelse så vi dro hjem igjen midt i andre omgang. Vi fikk ikke igjen varmen før badekaret var fylt opp.

Det er veldig lenge siden vi hadde en god pratestund om vår situasjon her hjemme, men i kveld ville hun prate litt. Jeg har jo prøvd å unngå mange temaer når vi sitter slik, men i kveld gikk det ikke. Det å forklare en som ikke helt klarer å følge med hvordan ting henger sammen er nærmest en umulig oppgave ettersom det glemmes nesten like fort som det kommer inn, men i kveld gikk det ikke så verst. Det viktigeste for oss begge er jo at vi har mulighet for å kunne være sammen for det er det vi har ønsket hele tiden. For første gang siden hun fikk diagnosen har hun sagt hvor takknemlig hun er for at hun kan bo her hjemme. Da er det godt å kunne si at det er slik det skal være fordi vi elsker hverander, det har Alzheimer aldri klart å ta fra oss.

Nå har hun sovnet og når hun våkner er sikkert at vi snakket om glemt, men det viktigste er jo at vi hadde den samtalen. For meg er det viktig at hun opplever kjærlighet og gleden av å være sammen. Det er ikke sikkert at det noen gang blir slik igjen, men så var det slik i dag. Kanskje var det bra og gjøre ting sammen igjen. Så fort høstferien og sykehusbesøkene er ferdig skal jeg lage et felles helkroppsprogram for styrketrening då kan vi kjøre det sammen. Det blir som et stykke felles arbeid. Det tror jeg at jeg skal glede meg litt til.

Det er litt ekstra koselig når dagen blir så bra med et minimum av medisiner. I morgen begynner hun å glede seg til dametreffen på tirsdag så nå har vi faktisk 3 gode dager på gang.

Ha en fin søndagskveld.