Atle Lundhaug

Den onde, alzheimers skygge.

Nok en dag er over og vi har på nytt lurt den onde i Eli?s hode, hver gang hun har seilt avgårde har jeg klart å snakke henne tilbake. Vi har snakket om alt fra første gang vi?????.og barnefødsler. Ting bare mannen hennes han Atle kan vite og jeg har nådd inn hver gang. Nå går et langt samliv rundt i hodet mitt som en slik saftsentrifuge i en herlig røre så nå tror jeg det får være bra og så får vi heller avlede med et parti ludo.

En ting hun stadig sier er at hun skal bo hjemme, hun vil ikke på sykehjemmet. Det gjør litt vondt for det viser jo at hun er litt klar over sin egen situasjon. Det er jo ikke i nærheten av det enda og det håper jeg tar lang tid. Vi får nok litt hjelp av de 5 mg Sobril for å få roet ned litt. Tenk hvor lett dette hadde vært om hun bare hadde kjent meg igjen hele tiden. Noen ille dårlige dager hadde vi sikkert fått allikevel, men ikke i nærheten av slik det kan være i perioder. Det hadde jo også vært greit å sove til kl.7 men,men slik er det ikke. Jeg lurte meg til en times tid på øyet etter at Kari fra hjemmesykepleien var her på morgenen. Det er helt unødvendig kanskje, men trygt og godt om noe skulle skje slik som for en stund tilbake. Da ble jeg litt betenkt, men heldigvis gikk det over. Det er litt rart man lærer hele tiden å beherske situasjonen.

Vi har kost oss i sola idag og tatt noen turer med Vamp. Bilen har også fått seg en grundig vask utvendig. Nå sitter vi ute og jeg har fått en god porsjon høytlesning fra bloggen min for nå ikveld fant hun frem nettbrettet sitt. Merkelig disse store forskjellene for jeg har ikke hjulpet henne med å finne fram til bloggen og FB. Det er klart ikonene ligger jo der, men allikevel. Et parti Yatzy har vi spillt i dag og hun summerte uten noe problem i hodet. Jeg synes dette ikke skulle kunne gå, men jeg er jo ingen expert på alzheimer heller.

Det er farlig å være optimist, men vi har lurt den onde i hennes hode trill rundt i dag. Jeg vet det ikke vil være slik lenge, men så er det desto mer gledelig når det skjer. Egentlig var det ikke dette jeg hadde tenkt å blogge om, men det er jo moro å fortelle noe gledlig også da.

I morgen skal vi en biltur til Sunne i Sverige og det gleder gullhjertet mitt seg til.

Ha en fin kveld.