En kveld lik alle andre.

Så var det kveld hos oss, en kveld lik alle andre. Kjedelig tenker du. Nei, deilig tenker jeg for helt lik alle andre er god rutine og vi trenger ikke så mye spenning gullhjertet mitt og jeg. Vi har utfordringer nok så vi liker det faste. Fra morgen til kveld så likt som mulig det gir trygghet og ro.

Så slik begynte vi i dag også med samme ting, en forskjell er det siden det er tirsdag. Vi har bestemt oss for en tur ned på Helsetunet til damene på dagsenteret i kjelleren. Eli, Vamp og jeg prøver å få til litt besøk der, ikke fordi vi må, men fordi vi gjerne ønsker det. Det gir oss mye glede og vi får mange fine pratestunder. Vamp storkoser seg når han får gå rundt slik og få nye gode venner. Vi har sjøl fått mye hjelp og ønsker å gi noe tilbake. Det føles som om vi gir noe tilbake og det liker vi alle tre. Eli er en omsorgsperson som hadde jobben sin ute blandt eldere hjemmeboende og jeg vet hun fremdeles liker det. Hun ikke bare trenger omsorg, hun kan gi omsorg også. På denne måten snur vi noe som er veldig negativ til noe positivt.

På mange måter føler jeg meg heldig som nå kan vise henne at alt hun har lært meg gjennom et langt liv sammen kan jeg nå gi tilbake. Nå kan jeg ha hovedansvaret for heimen vår og hun kan hjelpe meg, før var det omvendt. Det lukter godt når det er reint hjemme. Tenk så bra om andre menn også kunne prøve det litt.

Vi har et fint liv sjøl om jeg får kjøre litt berg og dalbane. Det er mer slitsomt enn mange aner så fremgangen hos henne koster krefter hos meg. Forskjellen nå er at jeg får hvilt om natten det er ingen våkenetter lenger. Jeg hadde en plan i hodet den 22/11-16 og nå følger vi den vegen, det går sakte fremover. Vi har det jo heller ikke så travelt der vi vandrer hånd i hånd. Jeg føler så sterkt for verset til Jørn Hoel så det følger i mitt hode alltid.

 

Ei hand å holde i
når natt går mot dag.
Og en stille sang om livet selv
i våre hjerteslag.
Ei hand å holde i
når sol skal gå ned.
Og vi aner at den tid vi har
vil fly av sted
og vi må følge med.

Jørn Hoel