Atle Lundhaug

En vanlig søndag.

Vi har hompet oss gjennom denne dagen også uten noe dramatikk. En kjedelig vanlig dag er alltid best for oss. Vi planlegger ikke så mye lenger for det blir som regel fullt krasj. Morgentur med Vamp som vanlig etter ei natt med god søvn. Tror ikke Eli var oppe i natt, jeg merket det i så fall ikke. Tv’n har vær vel mye på idag for 30 km må man jo ha med seg når det er i Holmenkollen. Så var det vår gamle paradegren skøyter har jo også blitt spennende igjen. Alt som alt var det spennende sitting foran tv’n.

Vi har jo snart fars begravelse så vi gjør en del forberedelser for det. En del av forberedelsene er å besøke gravstedet så ofte vi kan og det har vi også gjort to ganger i dag. Det ble mørkt siste gang, men skummelt var det ikke for henne. Så prater vi om begravelsen og hva hun skal ha på seg. På denne måten håper jeg at hun blir litt mer vant til tanken. Skulle jeg skjermet henne måtte det jo egentlig betydd at hun ikke kunne være med. Eli var jo med å så på far like etter han døde og dette er jo på et vis å gi henne en avslutning på det hun har vært med på i det siste. Vanskelig dette, men jeg ser ingen annen måte. Uten at hun er med vil det bli mange spørsmål. Dessuten så husker hun at far og jeg så på gravsteinen hans.

Ellers har hun på nytt begynt med å samle papir igjen om enn ikke i samme mengder. Tror nok ikke det kommer til å stresse så mye meg nå for jeg må vel være vaksinert mot det nå skulle man tro. Jeg har klart å avlede det noe idag og har litt tro på at vi skal få dette helt vekk når vårsola har smeltet bort snøen og vi kan nyte frokosten utendørs.

Får vel så smått begynne å forberede litt leggetid her for nå har hun tatt en god siesta i stolen sin.

Ha en fin kveld å la snømåkingen være til det lysner.