Atle Lundhaug

Fin dag,men………..

Jeg er aldri ensom når jeg er aleine.

Hans Børli

Følte litt for å bruke et sitat fra Hans Børli , skogens dikter fra Eidskog. Vi har et par ting felles utover det at vi hogg tømmer sammen litt tidlig i min skogskarriere. Vi var begge tømmerhoggere og skogen gjorde at vi begge tenkte mye i ensomhet. Han var nok noe jeg aldri kan bli, men jeg forstår så godt hva han mente med de ordene.

Mange burde skrive de ordene med store bokstaver og etterpå ta en alvorsprat med seg sjøl. Ensom betyr ikke aleine.  Du får finne ut av det sjøl tenker vel jeg. Krokusen står aleine, men er den ensom.

Vi var oppe med sola idag, det var kaldt så hun var ikke så lysten på morgentur idag, men det var Vamp og han må også få bestemme. Vi var på leiting etter noe annet enn snø og is idag og vi fant en heilt ensom stakkar der vi ifjor fant haugevis på samme sted.

Vi må ha varme for å få det vi leter etter Eli og jeg. En trøst er det da at imorra er det en til der for det var en knopp. Vi må nok være tålmodige.

Idag er det jo tirsdag og tirsdag betyr Helsetunet og Yatzy noe vi alltid gleder oss til. Idag ble resultatet for min del sist og Eli vant. Det er noe veldig spesiellt med disse eldre damene, det kalles hjertevarme. Hadde ikke Eli blitt sjuk så hadde vi trolig aldri fått oppleve disse fine damene og karene. Det er et av lyspunktene i vår hverdag og det betyr mye.

Dette med dagsenteret er et tilbud også vi har fått. Eli kan være der noen timer i uka, men vi har gjordt det med vår egen vri. Vi er der på besøk alle tre og jeg tror at brukerne av dagsenteret setter like mye pris på oss som vi gjør då dem. Eli vil jo helst at vi gjør ting sammen ellers føler hun seg utrygg.

Vi har hatt en fin dag idag med mye latter og glede, men likevel har det gått litt trått idag. Jeg har ikke klart å finne ut hvorfor, men kanskje er det meg som har hengt litt med hode. Vi legger ingen planer for morgendagen den får vi ta litt på sparket tror jeg, men en ting skal vi og det er å få kjøpt ei ny krokpipe til en gammel hedersmann som har fått ødelagt pipa si. Vi tenkte overraske ham med ny pipe til på torsdag.

Nå var det kvelden på oss for nå har gullhjertet mitt  sovi et par timer i gostolen sin.