Atle Lundhaug
edf

Fredag med forviklinger.

Da var det fredag og hos oss har vi fått med oss ei god natt søvn. Jeg fikk ikke skrevet noe på torsdag for Gullhjerte mitt var litt urolig utover ettermiddagen og det var alt annet enn lett å få litt tid i fred og ro. Vår rådgiver Gina var på hjemmebesøk tidligere på dagen også så det ble mye den dagen. Går jeg videre bakover i tid så hadde en koselig stund med en brun og fin Kari fra hjemmesykepleien. Selv om det ofte er en ensom jobb dette å være pårørende ektefelle så har vi mange hjelpere som gjør mye jobb for at vi skal ha det bra her heime. Jeg sier pårørende ektefelle for jeg er ikke så glad i det ordet pårørende. Det ordet får det til å høres ut som en påtvunget situasjon. Det er det jo ikke. Det er jo noe av det som faller ganske naturlig for det handler jo om en person som jeg er veldig glad i. Da gjør man det av kjærlighet for hva annet kan man gjøre.

Som alle vet er det tacodagen, men som Eidsivas 12000 sponsorer i distriktet så har vi jo funnet ut at å blande rå kjøttdeig med pulver dandert i krutørre maisskjell ikke smaker godt. Jeg fikk mld kl. 13.55 og da hadde sikkert strømmen vært borte en stund for normalt kommet meldingen om strømbruddet sammen med strømmen. Så ikke i dag for nå er vi på vei mot 6 timer. Helt sikker er vinden en godkjent grunn, men når de har kvittet seg med veldig mye folk også så vet ikke jeg lenger. Skal lure på om det er stopp på eksporten nå også? Tenker vel at mens vi er uten så går kablene ut norskekysten rødglødende.

Goddama mi har en liten, men avansert hobby. Den før nevnte trona fra Porsgrund Porselen, den hvite med kastanjebrunt sete av tre. Dette er stedet hun flykter til når vandreturene brått stopper opp. Som sagt så er det alltid 6 tørk som blir med vannet på ferden ned i kummen. 4,5 liter blir det hver gang hun stopper der. Så var det vannet da, jo se det kommer fra et 87 meter hull nede i bakken og siden vannet ikke renner oppover så kommer ingenting opp… NÅ

Vi har 100 liter vann under trykk så vi skal nok klare oss nå vi da, men i morra blir det ingenting dersom vi ikke snart får strøm. Dette med elektrisitet er en fantastisk ting ikke fordi den finnes, men fordi vi ikke har noen styring over den. Den rår profitten over mer enn noe annet her i landet. Vi har ingenting å si til hvordan vår felles arv snø/vann forvaltes. Derfor er det slik at jo mer Eidsiva må fjerne av trær på linjenettet jo dyrere blir det for oss. Det hentes nemlig ikke ut fra fortjenesten. Nettleie heter det. Veldig moro å tenke på at når det gjelder strøm så vil den alltid bety enda mer å betale på for oss. Vent bare til betongtårna med propell på blir å finne ute på hvert høgdedrag i vår natur. Da må vi betale for det som nok ikke ble så lønnsomt allikevel. Da får vi sette opp solcellepanel på taket, men der har jeg på forhånd et forslag til Siw. Legg en avgift pr.m2 fordi jo solstrålene faller ned på disse panelene. Dumt nei, nokså naturlig det for idag betaler vi jo avgift på vannet og snøen. Det er Netttleien som dekker annleggskostnadene.

Egentlig forstår jeg ikke dette og bare rører, men blir vi uten strøm til i morra så skal jeg sende takkekort til Eidsiva fra Gudbrandsdal Energi    .

Ja, ja sola skinner enda, men om 2-3 timer begynner problemene. Da kommer Gullhjerte mitt til å slå på lyset fordi hun er mørkeredd og jeg kommer til å sende en forbannelse over Eidsiva. Hvorfor skal jeg la vær å klage vi har mye vær i Norge hele året.