Atle Lundhaug

Goddagen vår.

En god dag for oss betyr at forberedelsen for å gå til sengs igår var bra for da får Eli sine trengte 10 timer med søvn. Et par timer i gostolen og resten i senga er en fin hvile for henne. Da får også jeg litt ro og kan slappe av litt. Det å se litt på bilder og litt blogger er avslapping for meg. Da har vi begge fått det vi trenger.

Tirsdag er en dag vi gleder oss veldig til for da er vi på besøk hos vennene våre nede på Helsetunet. Det er en viktig dag for Eli, Vamp og meg. Morgenturen med Vamp på tirsdag blir kort for han er nokså klar på hva vi skal den dagen. Trappa ned til dagsenteret gjør Vamp unna rimelig fort og så blir det rett inn til vennene våre. Det er så koslig å treffe disse fine menneskene som gir oss så mye glede. Praten henger løst og det er mye glede å se. Høydepunktet er Yatzyrunden, men idag var en dårlig dag for meg, jeg ble nest sist. Eli var veldig fornøyd ettersom hun vant.

Flere bør kanskje skaffe seg litt gratis glede og gi bort litt også. Det er jo mange steder som har besøksvennopplegg. Vi skapte oss et opplegg sjøl ved å spørre kommunen om vi kunne få gå på besøk der med Vamp og det fikk vi. Jeg tror det har vært verdifullt for de som er på dagssenteret. Vi håper på det og for oss er det veldig verdifullt. Det må jo være moro også for de ansatte å høre brukerne fortelle om hvor fint de har det der. Fornøyde mennesker skaper fint arbeidsmiljø.

Alt var helt fint idag til og med Eli’s mage er på veg tilbake til normalt igjen  og da ble også livet litt enklere for henne. Vi får heller akseptere at magen må ha litt hjelp, det handler tross alt om livskvalitet for henne. Ikke fungerende mage vil gi stress som igjen gir uro, det vil vi helst unngå. Ro gir et liv i harmoni sjøl med Alzheimer. Nå har vi kontroll igjen.