Atle Lundhaug

Gummiproppen i bunnen er borte.

Da har vi gjort det vi skulle i da og Vamp er nyvaksinert og enda rakk vi en tur til Vingersjøen. Her har Eli, Vamp og jeg vært mange ganger og sett på skyttergravene fra den svensk norske krigen. Den ble kortvarig den krigen. Rart er det å tenke på at på andre siden av høydedraget i vest går en strøm av norske biler. Alle skal til Sverige å gjøre seg fete akkurat som de bukkene bruse. De skulle vel egentlig til seters, men det kunne jeg ha vært Sverige. Nå kan jo fort drømmen om tidenes grillparty gå i vasken for mange dersom tollerne var hugget. Se det vil ikke godeste Siw for hun handler flytende dråper på OSL og selvsagt i Sverige. Derfor ser vi sjelden tollere vi som lurer oss over med ei halvflaske extra. Ei heller de med to kartonger vin for mye. De gangene jeg er på polet i Sverige så tenker jeg at vi nordmenn må være europas verste fyllebøtter. Svenskene dra da sjelden til Norge for å kjøpe det samme, altså drikker vi mer. Enkel og grei observasjon det. Jobber mer gjør svenskene for du møter mange på vei til norge på morgenen, mens vi da har fri for å dra på polet. Hva kjøper svenskene i Norge? Diesel, som de bruker opp på veien heim.

Handelslekkasje skrives det det om, men det forstår jeg ingenting av. Derimot lekkasjen i krana på det gamle badet, det forstår jeg for det blir ei skurebøtte i uka. Det er ikke så farlig for det vanner vi blomstene med nå. Dette med økonomi det forstår jeg ikke, men at noe er galt med den det forstår jeg selv om det er på sparegrisnivå. Dersom jeg slipper en tier ned i sparegrisen så forsvinner den med en gang. Gummiproppen i bunnen er borte.