Atle Lundhaug
Sol i mørke.

Hånda som skulle verne.

Hånda som skulle verne den ble til hånda som ga ro. Sitt hos meg jeg er redd. Jeg er så trøtt.  Slik ble kveldens møte med henne jeg savner så mye. Klokka var 18.30 og hun satt ikke der i stua. Hun hadde funnet senga si allerede. Vi sa ikke så mange ordene for noen ganger er ikke ord nødvendig. Det var nok å legge hånda på kinnet hennes. Jeg hadde tatt med et bilde av hennes mor og tanter. Dette bilde er hun så glad i. Det ble der på nattbordet for hun stakkar var så trøtt. Jeg ble sittende på sengekanten å se på henne. Nesten som før, men bare nesten. Mye er forandret.

hånd,hvile
Hånda som gir ro.

Hånda skulle verne å gi trygghet, men til dette som nå pågår kunne ikke hånda verne. Tenk om……………men slik er det jo ikke. Det blir liksom bare å bøte på skaden og det føles ikke som nok. Vi ønsker så veldig å verne våre kjære mot alt vondt. Det blir i tanken for hva skal man gjøre. Skal lure på om det noen gang blir en løsning på denne gåten. For oss er det for sent, men det kommer andre. Hodet mitt føles som et blylodd. Burde vel funnet senga jeg også. Det har blitt veldig mye Saccosekken i det siste. 

Kjærlighet

Derfor holder jeg av deg
for stillheten mellom oss
for dine henders milde kjærtegn
og dine øynes stumme angst.

trygghet
Sover så trygt.

Jeg kunne ha sittet der hele natten, men så er det jo godt å gå når hun soger så godt. Før jeg gikk la jeg den smilende bamsen på senga. Mye kos i en bamse som smiler. I stolen på andre siden sitter storebror å passer på. Det føles godt ihvertfall for meg å forlate henne slik. 

Hånda som skulle verne har mistet sin kraft, men roen den gir kunne ikke alzheimer ta.