Hva skal jeg velge?

Det var dagen som skulle inneholde alt. Vi våknet som vanlig grytidlig og begge to veldig trøtte og tilsvarende grinete rett og slett. Slik ble det en heller trøblete morgen det er ikke enkelt å holde hodet kaldt hele tiden. Hun blir veldig fort frustrert og litt hissig om jeg prøver å få henne til å unngå disse turene på toalettet, spesielt når hun er trøtt. Noen ganger sier man feil ting og så er det igang. Jeg fant et nytt papirlager i dag og da blir man jo ikke i kjempehumør akkurat. Da jeg oppdaget at også lageret mitt med de hvite rullene av et spesielt merke var blitt avslørt og nesten tømt så ble jeg ikke glad. Nesten helt utrolig hvor gode de er til å skjule ting selv om sykdommen begrenser veldig. Igjen vil jeg nok drepe myten om den snille gamle dame med håndveska som var litt sjarmerende. Utspekulert og utrolig god til å oppdage og skjule vil jeg heller si. Jeg har jo merket at hun er i gang omtrent som før innføringen av Risperdal, men det har gått mye i snømåking og da har hun vært alene inne. Er ikke fornøyd med virkningen av Risperdal heller og når hun i dag begynte å skjelve så veldig blir det å gå ned til 0,25 mg igjen. Om det går over eller ikke gir jeg f…….i for hun ble veldig redd og da ble det ikke så enkelt lenger. Vi starter opp like før nyttår så da burde det vel ikke være slik ? Dette blir prøving og feiling, men kanskje er det slik at demente reagerer høyst forskjellig.

For meg er det viktig at Gullhjertet mitt føler seg trygg i hjemmet sitt og da kan vi ikke ha det slik at hun blir redd det som skjer med henne. Jeg kan ikke velge noe som gjør det slik så da må vi ned i dose til vi har fått vite hvorfor det ble slik.

Jeg må kanskje godta at hun har diverse tvangshandlinger. Ny runde med legene blir nødvendig. Da tenker jeg at kanskje skal vi prøve få bedre kvalitet på søvnen og så gå den veien.

Vi har da hatt det fint også for ute var vi selv om nordavinden var iskald. Handletur kombinert med en tur innom mine gamle foreldre for å ha litt oppsyn med far ble det også. Gledelig å se at han sakte kommer til hektene igjen. Såpass iform var han at på tirsdag skal vi på handletur. Ny tv type stor må på plass før OL, er litt stolt av meg selv for å ha klart og overbevise ham om at nå må han få noe de kan se nå som synet svikter. Bytte av en 12 år gammel varmepumpe er også i boks. Han er iform igjen ellers hadde jeg aldri klart fått ham til dette. Utrolig godt for nå synes jeg at jeg har hatt litt mye en stund. Han har hatt tunge dager far pga egen helse og alt som har skjedd med Eli, demens er en sykdom som rammer hele familien. Jeg vet jo også at han er veldig engstelig for min helse som må stå i dette og da er det jo bra at han fikk oppleve Eli i fin form i full gang med å hjelpe mor. Det ble en hvit lite pille som ordnet den roen.

Da er det vel kanskje det hun burde få for spiller det noe rolle om hun blir avhengig av det så lenge hun har det bra ? Jeg vet ikke.