Atle Lundhaug

Hvem skriver jeg for.

Du må vite hvor du er for å vite hvor du skal .

Det var det jeg leste engang, men husker ikke hvor, mulig var det noe av Pascal den franske filosofen fra 1600 tallet. Han fanget min interesse en gang og gjør det fremdeles.

Jeg skriver jo om vårt liv etter Eli’s alzheimerdiagnose så det vil vel være begrenset interesse. En ting har jeg lurt mye på, hvem leser ? Det er jo en del jeg har direkte kontakt med pga dette jeg blogger om, men hvem er de jeg ikke kjenner og hvor kommer de fra ?

Det å si at en ikke er så nøye på det er å overse sine lesere synes jeg, visst har det betydning, det er leserne mine som holder bloggen igang. Jeg trenger ikke bloggen min for » å skrive av meg » men jeg håper at den kan gi nyttig info til noen.

Så tilbake til deg som leser, hvem er du og hvor kommer du fra, hva leser du og hvor mye leser du ?

Jeg har alltid trodd at jeg har mine lesere lokalt, altså i Eidskog området. Nå har ikke det slik veldig stor betydning i og med at jeg ikke planlegger hva jeg skal blogge, jeg aner jo ikke hvordan vår dag kan bli. Vår dag er veldig ubestemt materie som ligger der og skvulper og som det gjelder å ha kontroll over. Derfor vil det alltid variere hva som kommer her. Jeg legger ut mye bilder fordi det er jo folk innom her og de bør jo få noe tilbake fordi jeg tross alt stjeler av deres tid. Når du er innom her er jeg en tidstyv.

For å få vite litt om mine lesere som jo betyr mye for meg ( ingen lesere ingen blogg ) bruker jeg et verktøy som viser meg dette. Jeg kan jo ikke se hvem leserne er, men hvor de kommer fra og hvor lenge de er her på bloggen.

Slik ser det ut.

 

Dette er fra 16/4 – 15/4 og viser unike IP addresser. Det sier kankje ikke så mye for deg, men til meg forteller det nokså mye.

Jeg bommet stygt på at jeg trodde det hadde så lokak interesse for det har det jo ikke. Det er relativt få fra Skotterud, men de er svært så trofaste hver dag og det er jeg glad for. Det gjør det jo mye enklere å møte folk i lokalmiljøet. Alle som vil vite hvordan det er hos oss kan få vite det her.

Jeg ble veldig overrasket over resultatet det må jeg jo si.

 

I og med at jeg viser mye bilder for at de faste leserne skal få noe tilbake for besøket så ble jeg ikke så overrasket over hvor lenge de var inne å leste. Det ser du her.

 

58,52 % brukte under 5 sekunder 😂 jeg fikk hakeslepp 😂😂😂

 

Jeg kunne vise fram enda mere tall, men så viktig er det ikke det som kommer fram og bloggen er her så lenge jeg har 1 leser igjen. En ting må jeg jo justere litt på og det er jo beskrivelser fra lokalmiljøet for det kjenner jo ikke de fleste til. Ting fra lokalmiljøet sier jo ingentin til leseren min fra Harstad.

En annen ting er jo at å legge ut så mange bilder hver gang er jo en flopp når lesere flest bruker under 5 sekunder.

Nå må jo det også sies at nesten halvparten bruker jo mye tid her 34,89% bruker jo over 1 time så det må jeg jo ta hensyn til.

Det betyr kanskje ikke så mye synes du, men for meg betyr det at jeg har flest lesere utenom bygda mi veldig mye. Det betyr at vi følges av mange som ikke aner hvem vi er, men som er opptatt av demenssaken eller si opptatt av mennesker med  kognitiv svikt.

Det var det som gjorde meg mest glad. 💓💓💓

 

Det er tross alt ikke en av disse medmenneskene våre med kognitiv svikt som har bedt om å få de sykdommene i den sekken. Det går flere pårørende omsorgspersoner rundt der ute og sliter helsa av seg for at de samme medmenneskene skal få beholde sin livskvalitet. Helsenorge ville gått dukken uten at pårørende hadde tatt støyten.

Nå skal vi snart igjen få høre våre politikkere prate i store ord og vendinger om de gamle og syke pleietrengende  og kort sagt alle de kan score velgere på. Hvordan vet de hvem de skal treffe i talene sine, jo de bruker Google Analytics på den grå massen, deg og meg.

Millioner kommer til å renne ut til fordel for folk i talene, jeg siteter fra en sang med Robban

» politikeren er en luring, en luring og det er de alle ihop, gull og grønne skoger skal det bli om han får makt, etter valget glømmer han hvert eneste ord han sagt «

Robert Carl Oskar Broberg.

 

Ha en fin dag alle fine mennesker.