Atle Lundhaug

Kjedelig for de fleste.

Lørdag er det hver uke og idag er ikke noe unntak, men her hos oss styrer vi lørdag i samme spor som alltid. Det er ingen festkledde halvfulle som går på ustø festsko og heller ingen som venter på oss. Vi gjør som alltid. Stille og rolig med hverandre som selskap. Slik er det hver lørdag hos oss, ja egentlig hver dag. Kjedlig tenker nok du, det er det kanskje, men nå idag er jeg veldig glad for at det er dette vi er vant med. Hadde vi begge eller en av oss vært festglade så hadde nok dette blitt en heller kjedlig lørdag.

At det er de små ting som ingen kanskje tenker på som betyr mest fikk vi nok engang bevis for idag. Vi pratet om dagen igår når vi spiste frokost, hva vi gjorde, hvor vi var, hva vi ikke greide og det vi nesten greide. Om rundturen vi kjørte to ganger og enda fant ikke Eli fram og merket heller ikke at vi kom på samme sted. Vi pratet i bilder, farge på huset, hva var rundt hvordan så det ut fra veien. Samme prosedyre når vi var ute med Vamp i vinden. Navn, huske ansikt, farge, omgivelser og nå forklarte hun alt nesten slik det ser ut der.

Litt andre ting vi måtte gjøre først, men i ettermiddag sa jeg at nå reiser vi til N.N en Eli var hos hver uke i jobb. Nå var det hun som skulle forklare hvor vi skulle kjøre. Litt nølende var hun for det er aldri moro å mislykkes, men vi skulle jo tross alt bare kjøre en tur.

Jeg sa jo at det er de små tingene som betyr mest, detaljene som du ser først, alt det andre blir påfyll. Hun viste meg vegen til N.N uten noe problem og detaljene jeg ville hun skulle tenke på styrte oss dit. Til og med husnummer husket hun mens hun forklarte vegen.

Det ga en veldig god følelse hos meg og stor glede hos Eli når hun fant fram. Det virker den måten vi leker oss fram på. Jeg tenker et ansikt koblet til farge på et hus, omgivelsene rundt, spesielle ting etter vegen gir et bilde hun har sett før og da husker hun vegen.

Jo da det er sikkert bare sprøyt, men slik gjør vi det og det virker. Da var vi igang igjen på samme spor som før påske og vi må sikkert holde på slik forever, men hva gjør vel det så lenge hun føler at hun mestrer ting sjøl. Vi har god tid.