Atle Lundhaug

Irritert, resignert og oppgitt.

Ja så sitter jeg her da og ser ut gjennom kjøkkenvinduet ned til Linnebakken. Det er tidlig, for tidlig til at hestene har fått seg en tur ut. Hun våknet tidlig i dag, men det gjør jo ikke så mye for nå er det fint å sitte slik å se lyset komme. Vi går mot ei fin tid nå utover med mange fine stunder under taket der sola kommer tidlig på morgenen. Før da vi begge var i jobb skjedde det at vi tok en time der sammen før jeg måtte dra. Turen opp til Nord Odals skoger tok en lang time så jeg ble litt sent ute etter kaffen sammen med Eli. Sent ute blir kanskje feil ord for det var enda et par timer før folka på rådhuset tenkte jobb. Vi skogstrolla måtte slite for føden og det var ikke så mye bedre enn på salige Hans Børli sin tid. Samme slitet, men nå kalles det for stress. Trolig fordi man ikke fryser lenger der man sitter inne i maskinen.

Skogen ja det var den som stjal tiden, tiden vi skulle ha hatt sammen mens hun var frisk. Den tiden da vi kunne ha tatt oss mer tid til å se på sola komme og prate om alt.

Den gode samtalen hvor ble det av den ? Den blir borte i en vandring fra kjøkkene, spisestua, stua og soverommet på en vei som alltid ender på toalettet. Etter 10 ganger blir du irritert, etter 20 resignert og etter 30 gir du opp.

En resignert person er motløs og det betyr at han måtte oppgi bestrebelsene på å nå sine mål.

Avlede sier ekspertene, det er de som kan reise hjem etter endt tjeneste for menneskeheten. Ekspertene på menneskesinnet har avspassering etter ei helg. Vi som har titelen pårørende har ikke avspassering på timeplanen og vi er ikke eksperter heller. Vi lærer i livets harde skole det som ikke står i noen lærebok. Jeg har nærmest helt sluttet å ta råd fra den kanten fordi alt på en måte blir malt så rosenrøtt. Man gjør slik og slik, bruker det og det og det finnes sååååå mange fiiiiiine tilbud tilpasset brukeren. Selvfølgerlig da det ikke fungerer så får man høre at det passer ikke alle og det er ikke en lovfestet rett. Så fint at det finnes fluktmuligheter når man blir svar skyldig.

Jo da jeg trenger sikkert avlastning, helst resten av livet. Den samme tvangsmessige oppbevaringen av et menneske kan man lese side opp og side ned om på diverse sider på nettet. Man kan lese om hvor skadelig det vil være å bryte rutiner og tilholdssted for en med det som jo kalles kognitiv svikt. Nå smilte jeg faktisk og jeg skal ikke si hvorfor. Jeg smiler mer og mer for hver dag jeg lærer om hvordan alle gode ting i vårt helsevesen fungerer. Et lite eksempel blir det at far har fått innkalling til stråleterapi ved sykehuset innlandet Gjøvik. Vi lever i en digital verden, far døde 3/3. Disse forskjellige “ vesener “ vi har i landet vårt lever i beste velgående og kommuniserer med gamle brevduer.

Så var det jo også vårt kjære Telenor som vil ha en fullmakt for å slette fars internettabb og mobilabb. Fullmakt fra hvem ?

Det var dagens sure oppstøt.

Så var det litt glede eller er det egentlig det.

Det første jeg bruker gjøre på morgenen er å lese bloggomtoppbloggere.com og i dag var intet unntak. Det er da jeg virkelig vurderer om jeg i det hele tatt skal skrive på en blogg for maken til “ kynisme “, men brukte jeg nå ordet rett ? Ser jo at flere bruker det i kommentarfeltene rundt omkring. Jeg undrer på hva det betyr.

Kynisme definisjon


Kynisme er en holdning eller sinnstilstand preget av en generell mistillit til andres åpenbare motiver.

Kynikere tviler generelt på oppriktigheten eller godheten av menneskers motiver og handlinger. Man har den grunnleggende tanken at alle mennesker handler ut ifra egen vinning, og at uselviske handlinger har en egoistisk baktanke.

Sakset fra definisjoner.no

Det er jeg som er kynikeren.

Jeg har hatt plassen på toppen av Nouw et par uker tror jeg, men er det moro ? Ikke i det hele tatt. Jeg er i ferd med å bli lei meg selv. Det er jo egentlig ikke mange som leser, men mange som klikker. Helt plutselig har jeg også blitt en “ klikksamler “

Kun en liten forskjell.

Jeg får ikke en ettøring i betaling for klikkene TAKK OG LOV. Jeg synes damene kan få igjen plassen sin for jeg har ingenting der oppe å gjøre. Det er lesere jeg vil ha.

Ca. 30 løpeturer senere er jeg ferdig med dagens avreagering og vi skal ut i sola. Kaldt, men neppe verre enn å sitte her med nesa ned i nettbrettet å se på 10000 m innendørs.

Ha en fin lørdag.