Atle Lundhaug

Jeg bare tenkte jeg skulle……..

Jeg tenkte jeg skulle slå et slag for gammel bruk av urtemedisin i disse solbrenttider. Det er en gammel medisinplante og min farfar lærte meg at å legge bladene på åpene sår og utslett gjorde at det ble fort bra igjen. Ta å les litt om den når du har tid. Om du blir solbrent kan den brukes på samme måtensom aloe vera. Du kan klemme en slags melk ut av stilken. Prøv på en solbrent flekk skal du se.

Gjeitrams eller Epilobium angustifolium som den jo heter på et språk jeg ikke kan. Den vokser over alt nesten og et en viktig blomst for våre innsekter. De samme innsektene skal sørge for at vi får fine og mye epler blandt mange andre ting. Nå sier forskerne at vi har mye mindre av akkurat disse innsektene, men desto mer av mygg. Vi har i år mye mer humler enn før og jeg tror det er pga at vi ikke klippet hagen vår i fjor så vi ødela ikke blomstene for dem. Noen “humlehotell ” har kanskje også hjulpet. Idag når vi var ute på morgentur så kom kantklipperen på fylkesveien og ødela alle blomstene. Det synes jeg er dårlig norgesreklame for vi har snakket med tyske bobilsturister som kjører gjennom her og de er overveldet over blomsterprakten. Nå er det tomt og med litt sol utover er det brunsvidd. Hvor er ansvaret for at vi skal ha innsekter og blomsterprakten ? Neppe hos Hedmark fylke. Takk og lov så er det kommunal vei forbi oss og til Kongsvinger grense og disse 10 km med grusvei er nå veldig fint dekorert. Får håpe at de får stå til de har blomstret ut til høsten.

i har hatt en nokså normal morgen med liv i køya kl.5 så det blir kun 5 timer søvn på meg. Gullhjertet mitt hun tar et par tre timer extra før vi går til køys så hun er nok mer uthvilt. Hun har jo heller ikke så mange gjøremål som jeg har. Badet og det som hører hjemme dr er hennes ansvarsområde, men jeg må trå hjelpende til der også. Jeg leste noe idag som fikk meg til å tenke litt ekstra det var her  http://blackbirdsinging.blogg.no/1498731285_det_er_tabu__gi_opp_nr_den_andre_ligger_nede_.html

Det var mange sannheter i det hun sier og jeg er vel litt skyldig i dette. Jeg sminker jo litt vår hverdag ved å unnlate å fortelle alt som egentlig er med på å gjøre det å være pårørende vanskelig. Det er jo ikke med vilje, men det er jo ikke så moro å fortelle at om jeg ikke er påpasslig med ting som personlig hygiene og slik så blir det ikke gjordt. Hun gjør alt selv, men jeg må finne frem det som trengs og være der. Hukommelsen varer ikke 5 min, så når du møter oss og prater med oss så husker hun det ikke 5 min etterpå. Jeg tåler veldig mye og henter meg inn igjen på bare noen få timer, men alle gjør ikke det så det må du som leser tenke på. Sannheten er at man blir oppbrukt hver dag, men som sagt jeg henter meg til neste dag. Hadde jeg måttet velge på nyttså hadde gullhjertet mitt fremdeles bodd her sammen med Vamp og meg, men det er ikke sikkert jeg vil anbefale andre det. Du har ikke noe eget liv lenger og alt kretser om å få så god hverdag som mulig for henne. Mitt valg har blitt å gå til bunns med skipet, men det er mitt valg. Jeg vet at jeg ikke kommer til å klare år på denne måten for man blir mentalt utslitt, men det gir jeg kort og godt f………i.

Jeg kan ikke forlate en som er hjelpeløs for selv å få et bedre liv eller for å få et liv skulle jeg vel ha sagt. Når jeg i tillegg elsker gullhjertet mitt mer enn noe annet så står jeg i stormen og håper den stillner før jeg tar slutt.

Jeg synes du som følger med på det jeg skriver skal bruke litt av din tid på det innlegget i linken min. Du får heller hoppe over mitt innlegg istedenfor.

Ha en fin lørdag.