Atle Lundhaug

” Naken greve jager neger med øks “

Jeg fikk et kjemperåd idag fra en blogger som ligger…………..MYE lengre opp på topplista enn meg. Nå kunne jeg sikkert dratt til med leserstorm om jeg hadde skrevet over ” godt råd om blogging fra NN ” , men det ville være svært så dårlig gjordt  så slikt gjør ikke jeg. Det gjelder å skape noe leserne vil ha og det er jo riktig for hvorfor er det så mye filmer basert på drap, serier der vi kan følge våre ” helter “. Se bare på ” Mord og hysterier ” som jeg kaller det, denne tenkte byen i England som underholder oss med all slags bestialske drap. Underholdning kalles det, men jeg lurer på hvor ble det av alt det morsomme?

Leserne består av 1/3 trofaste og resten er en ikke homogen gruppe som enten er ute for å kikke i nøkkelhull eller for å irritere seg. Derfor må jeg skape drama om jeg ikke alt har det. Overskrifter som ” sex når partneren har kognitiv svikt ” trekker sikkert folk. Man må helt enkelt skape overskrifter. Tilgivelse når leserne blir lurt får man ved å sperre kommentarfeltet.

Dette får meg til å tenke på en sang med Trampteateret som handlet om en sannferdig journalist. Redaktøren likte ikke det han skrev så han dikterte: ” skriv, naken greve jaget neger med øks ” Den synes jeg er så bra. Det er nok rett det de skriver om moralen til redaktøren for det er jo slik det må være, moralen lød :

Hans eneste moral, var opplags tall, så han ble sjef for enda flere blad. Og hans motto var slik, at historien er god, kun hvis folk blir nysgjerrige nok.

Vi åpnet døra for at folk skulle få vite så de slapp titte gjennom nøkkelhullet for å finne det ut. Det er ikke underholdning å fortelle om en kvinne som skulle hatt mange fine år igjen av sitt liv. Mine foreldre er 91 så hvor mange år har gullhjertet mitt tapt i kampen mot denne forferderlige sykdommen som Alzhrimer er. Det kan ingen svare på. Men jeg kan svare på hva jeg taper, hver eneste dag så mister jeg litt av den personen jeg elsker mest her i verden. Mens du koser deg ikveld og bruker 5 sekunder av din tid på bloggen min som faktisk en del gjør så får jeg bruke 24 timer av døgnets 24 timer for at hun slal få den livskvaliteten hun fortjener. Når du smiler over noe spm blir uttalt feil så må jeg gråte over ordene som ble borte i den setningen hun skulle si.

Nei da det er ikke synd på meg eller på gullhjertet mitt, men på alle de som ligger våkene om natta og venter på en ny dag i helvete. Vi har funnet vår vei og hun har slått seg til ro med sykdommen fordi hun vet at jeg kommer aldri til å gi opp.

 

Nå blir det litt mindre aktivitet på bloggen min, men en oppdatering skal jeg gi om dagen, men å få til noe som kan gagne demenssaken som jeg trodde jeg skulle klare det gir jeg opp. Jeg kommer nok heller ikke til å vise så mye bilder for jeg bruker mye tid på bildene mine og 5 sekunder synes jeg virkelig ikke de fortjener.

Jeg vet at det er en fin gruppe som følger og støtter oss og er veldig takknemlig for det så jeg håper at jeg ikke fornærmer noen.