Jeg har en slags plan.

Vi har som jeg jo har fortalt hatt noen tøffe dager og da er dere som følger flinke til å komme med gode råd. Disse rådene sammen med egen erfaring er jo grunnlaget for at vi skal få til en brukbar hverdag så takk til dere alle som kommenterer her og som sender meldinger ellers. Det å ikke føle seg ensom er viktig og gir ihvertfall meg mye energi. Sosiale medier tror jeg har veldig mye å si for her kommer jeg i kontakt med mennesker jeg kanskje aldri hadde møtt fysisk. For min del hadde aldri dette gått uten dette solide nettverket jeg har fått. Nå er det mennesker fra hele landet og litt til. Det var det første jeg ville si i dag.

Så var det dette med hvordan fremtiden kommer til å se ut. Jeg har ettersom tiden har gått fått en viss anelse om hva som kommer til å skje videre så på det punktet har jeg gangsyn. Jeg er nok enig i at tiden kanskje nå er inne for å tenke i de baner som jo da betyr at Eli og jeg er ved et veiskille, men fra tanke til handling er en lang vei for meg. Jeg skulle ønske det var en plass for alle som ikke lenger kan være i sitt hjem pga sykdom. Slik er det ikke. Det er jo ikke slik for oss heller for det finnes ikke et rom der Eli kan føle på sikt at her er mitt hjem. Det er ingen dør der det står Eli og som skal være trygg og god. Det er kun et rom som skal brukes av alle som er i akkutt behov for en trygg tilværelse i skjermede omgivelser.

Jeg tenker at også de som bor på en demensavdeling også skal kunne gå inn i sitt eget krypinn og kalle det hjem. Bare det å finne igjen ting kan jo være vanskelig nok. Jeg tenker at i et hjem skal man jo kunne gå på do i bare trusa uten å være til sjenanse for andre eller føle seg på utstilling. Et slikt hjem finnes ikke for Eli i dag og det er jo med på at jeg ikke tenker at tiden er inne enda. Det er i min kommune som vel i mange andre også tomme rom der det skulle bodd mennesker, men så er ikke Verdens Rikeste Land så rike allikevel. Våre såkalte folkevalgte har nok med å berike seg selv og bruker kun omsorgsordet like før valgene. Her kunne jeg laget en link til nettstedet til Erna Solberg der hun skrev om Eli og meg, men jeg vil ikke gi henne flere klikk på siden sin nå. Hun har for lengst glemt oss. Det samme har nok Bent Høie som fikk hilse på Gullhjerte mitt da han besøkte Eidskog Helsetun for å få litt publisitet. Han fikk nesten hakeslepp da Eli fortalte at hun hadde Alzheimer.

Disse er det som hindrer at det finnes en dør med Eli på som skal være hennes hjem. Den dagen kommer da den døra må være der, men inntil da må vi finne på noe annet. Jeg har slik tillit til  rådgiverne våre Malin / Gina så da jeg kommer med noen hint så er de der slik som jeg har opplevd det før. Jeg tror, uten egentlig å vite at dersom vi kan få til opphold som kanskje øker litt i tid så vil det være det beste for alle. På et punkt kunne det feks være aktuellt å øke til 3 uker borte osv fram mot den dagen det er nødvendig med permanent plass. Med 3 uker fri så tror ihvertfall jeg at jeg kan stå lenge i dette om jeg må, men om det er forsvarlig aner jeg ikke.  Om det går å gjennomføre aner jeg heller ikke. Jeg føler litt at kanskje jeg har et tidsperspektiv på ett år før dette ikke går lengre. Dette med trygghet for meg er også viktig og jeg vet at damene våre holder et våkent blikk over oss, de vet nok mer enn jeg aner. Så har vi jo de som tar hånd om Gullhjerte mitt på 3C de sitter inne med så mye fagkunnskap at de nok også ser mer enn meg. Jeg har vel blitt litt fartsblind i hva som er best for Eli. Jeg satser alt på at disse som hjelper oss ser litt lengre enn meg.

Da føler jeg at jeg har gitt en slags forklaring på hvorfor ikke alt kan skje nå og så håper jeg at vi får noen roligere dager fram mot den 17. Jeg har en slags plan.

Ha en fin kveld.

14 Kommentar postet

  1. Hei. Har dere noen gang pratetmed Gina el Malin ang omsorgsleilighet. Her finnes både Koppangtunet og Skotterudtunet, her jeg bor. Jeg har egen leilighet: stue med kjøkkenkrok, soverom og bad. Mat kan jeg lage selv, og middag bestiller jegfra sykehjemmet. Her er jeghentet min egen herre og får hjelphvis jegtrenger det. Er betjening hele døgnet. Jegtrives veldig godt. . Dette er bare et tips, men jeg leser mellom linjene du skriver, at du er i stor fare forå brenne deg ut veldig mange som flytter til sentrum i disse dager, så det er ikke noe unormalt. Nær legesenter, apotek, butikker sov tenk litt pådet

    • Tidlig i 2017 var Skotterutunet aktuelt og jeg var der å så på en leilighet. Det var gjennom Gina/Malin. Jeg takke nei til det og Sanderud Sykehus støttet det. Nå i etterkant ser jeg at det var et godt valg for Eli har blitt veldig fort dårligere. Hun klarer seg ikke selv i egen leilighet da måtte hun hatt noen med seg det meste av tiden. Tror det hadde blitt en uholdbar situasjon også for meg for to hushold klarer jeg ikke drifte. Skulle Eli bodd der så hadde den nesten vært som å ha gått fra hverandre og vi hører sammen. Det er en veldig fin ordning vi har fått nå og den går å forandre på også. Målet for meg er og blir Lengst mulig hjemme og best mulig for Eli. Utbrent kan man jo alltids bli men den sjansen tar jeg. Det får bare stå til å så håper jeg på at det holder.

  2. Tenker på dere pappa❤️❤️ Håper at helga blir fin for dere før mamma skal på avl. Gla i dere ❤️

  3. Jeg tror at det du skriver her har vært veldig vondt for deg å innse, men jeg tenker at du er nå jaggu`god til å tilpasse deg og holde tritt med sykdommen som har tatt fra dere de årene som skulle vært så fine (og så veldig fortjent gode).
    Håper helga deres blir så god som mulig, og at dere finner den løsningen som er best med de tilbudene dere har til rådighet. Fredagsklem!

    • Det er tunge dager Gjertrud, men jeg kan gå ett år tilbake å se hvordan var det da. Uten å skryte så er dette med å forandre mål ettersom ting forandrer seg min styrke. Tror jeg er skapt slik. Takk for klemmen og god helg.

  4. Ønsker deg og Gullhjertet en så fin helg som mulig! Er enig i at de folkevalgte beriker seg selv mest. Men jeg tenker også at karma slår tilbake før eller siden.

Legg igjen et svar

Din e-post adresse vil ikke bli vist