Atle Lundhaug

Jeg kaller det håp.

Det ble en produktiv natt tror jeg for hodet er blytungt og det har dukket opp en del ting jeg skal følge opp. Det var takket være en kommentar i går som det begynte å snurre. Det var ordet tvangstanker som satte igang noe der inne. Knyttet til det ordet var en rekke ting for langt tilbake siden som jeg ikke skal ta her, men dette er noe jeg kan mye om selv om det er lite selvopplevd. Det mått i så fall være da jeg sleit som verst med glutenallergi uten å vite at jeg hadde det.

Det å føle en trang til å gjøre det samme om og om igjen er vel noe alle har opplevd for det ligger etter det jeg har lært i menneskets natur.

Om det tenker jeg at årsaken ligger i et mye mindre synsfelt og der er alt mer fokusert. Alt utenfor blir veldig diffust. Jeg la en blomst inni ringen som er det veldig begrensede området jeg ser og den er like lite fokusert som det rundt. Hva ser jeg da ? Jo da ser jeg en fargeflekk som jeg blir veldig opptatt av inne i ringen. Kan jeg bruke dette til noe for å lure henne til å bryte et mønster. Det tror jeg, men jeg skal vel ta en prat med doktorn om litt hjelp av kjemien også.

Jeg er litt motsatt av mange for jeg er så glad når jeg våkner med hodepine og en idee som jeg ser helt klart for da kommer det alltid noe ut av tanken. Slik har jeg alltid vært og det er ikke få tekniske problemer med maskinen min som ble løst i søvne.

Da har jeg en fridag og gullhjertet mitt gleder seg til å treffe vennene sine selv om magen som vanlig ødelegger for henne. Det får vi løse på kjemisk vei til vi seg klarere det jeg tenker på.

Vamp og jeg skal som vanlig kose oss med noen timer i skogen, men jeg tenkte vel at jeg skulle ta en tur å se på om treningslysten fremdeles var der om jeg går inn på senteret.

Det har vært en dag fylt med mange telefonsamtaler og mange tanker rundt Eli’s ve og vel. Dagen begynte rundt kl 4 , men det er jo greit for vi var i seng kl.20 og jeg tror jeg sovnet før det var gått 1 ½ time. Jeg syntes så synd på henne for hun har vondt og ville legge seg, men ikke alene så da ble det bare slik.

Det var jo fredag og dagsenteret i dag og hun ville dit selv om hun hadde vondt så vi gjorde noen grep for å få det best mulig. Jeg tror det fungerte tålig greit for hun klaget ikke så mye de dagene hun ringte.

Vamp og jeg gjorde turen i skogen bak treningssenteret ( Eidskog Aktiv ) for jeg hadde lyst til å ta en titt etter at de har gjort om litt. Nytt sted å bruke nesa gjør en gammel hund igjen og så også med Vamp for han brukte turen i rundløypa svært godt. Såpass fornøyd var han at det var stas å komme opp i senga bak i bilen vår igjen så jeg fikk tatt en tur inn.

Det var blitt fint i treningssenteret og det virket større, men jeg har jo vært med den første eieren Arvid og bygd det så større har det nok ikke blitt, det er jo stort nok også. Har nok lurt på hvor mange timer jeg har brukt der på å bygge for det var mange, men så var det jo moro også da. Vi skal nok dit igjen Eli og jeg bare vi får orden på problemene her.

Spesielt var det koselig å treffe Heidi der som vel jeg får si har en stor del av æren for at bloggen fremdeles lever. Hun klarer alltid å si de rette orda som får meg igang igjen hver gang jeg nesten gir opp.

Så har vi kommet et trinn videre i å løse problemene her hjemme for etter en samtale med spesiallege Horndalsveen på Sanderud Hukommelsesklinikken blir det et forsøk på å komme problemene til livs. Det er ikke mulig å få fullrost folka oppe på Sanderud nok og jeg hadde aldri greid dette uten det sikkerhetsnettet de representere. Håper at alt blir gjort for at de kan fortsette sin gjerning. Skulle ønske de fikk seg et fint nytt bygg der all kunnskapen kunne blomstre enda mer. En gang la jeg alt mitt håp i disse fantastiske menneskene og det betalte seg. Det er jo veldig spesiell når pasienten Eli spør om vi ikke kan dra til Hamar når hun føler at ting ikke er så bra. Hun glemmer det meste og husker ikke at hin var innlagt der, men at vi var der for ikke så lenge siden, se det husker hun. Der er det mye medmenneskelig samlet og nok en gang håper jeg at de berger stumpene for oss.

Så håper vi på å kjøpe oss enda litt tid for får vi bare ro så skal jeg nok få henne bedre enn hun er i dag.

Selv om det er problemer opp til halsen får jeg vel si at dagen har vært en god da.

Ha en fin kveld.