Atle Lundhaug

Jeg låner litt av andre.

Jeg velger meg april

av Bjørnstjerne Bjørnson (1832-1910)

Jeg velger meg april
I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,-
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
i den blir somren til!

Jeg vil ikke påstå at jeg er noen diktleser, men jeg leser og har lest veldig mye rart fra Pacals Tanker til litt i en engelsk verson av Koranen. Når vi endlig når månedsskiftet mars / april så finnes det jo kun et dikt og det er Bjørnstjerne Bjørnson sitt. Det er den fordelen vi har som ble født på 50 tallet, vi lærte av våre lærere. Dette var jo lenge før overtidsbetaling og HMS satte begrensninger. Ikke engang MOBBING var oppfunnet. Det ble kallt ERTING og det var jo ikke så farlig. Jeg hadde store ører og det ble bemerket flere ganger om dagen uten at det ga så mange traumer. Ikke engang da Maggi lærerinna vår bemerket at jeg hørte dårlig til tross for store ører ga det dårlig søvn og svekkede sjelsevner. Ja, det het faktisk LÆRERINNE den gangen. Maggi elsket tran eller så elsket hun å gi oss det. Vi sto i kø for å få den spiseskjeda med denne illeluktende gugga som til å med måtte svelges. Tenk deg en bøling småtasser med tran fra samme skjed ………..urgh. HELSERÅDET.

Vi hadde søster Oddny som var helsesøster som kom på besøk. Nei du ikke for at vi skulle få hver vår skjed, men vi skulle få hvert vårt sprøytestikk. Polio og Bcg var et par. Søster Oddny hadde nok skyld i flere mardrømmer enn øra mine, men jeg levde da opp og ble den jeg ble MEG.

Hva har så dette å gjøre med diktet Jeg Velger Meg April og salige Bjørnstjerne ?

Aner ikke jeg, men noe måtte jeg jo si og diktet husket jeg jo.

Ha en fin kveld for nå legger vi oss. 💓