Atle Lundhaug

Jeg tenker umulige tanker…….

Det var litt mer opp og ned trappa i natt og det begynte litt over 2, men jeg sovnet igjen og så det kun på kameraet i gangen. Det ville vel vært rart dersom vi skulle klare oss uten sovehjelp hver kveld. Vi får se ei natt til står hun opp på natta så blir det Vallergan igjen. Vi var en tur etter mer plantejord i dag så nå er de nyinnkjøpte blomstene satt ut i potter. Vil vel tro hun eller det blir vel meg som får nok og gjøre. Sist sommer klippet hun blomster og sto i verre, men i år skal hun kun vatne. Plukking av avblomstrede blir vel min jobb. Ellers har det på nytt vært mye klaging på magen og hva heter du igjen. Rart dette at hun kommer med dette igjen og enda rarere at jeg knapt merker det. Dette med hvem jeg var ga meg vel omtrent sjokk for ett år siden. Så er det dette “ det er vel bare du, jeg og Vamp som er her”

Vi er tilbake dit igjen. Helt å venne seg til dette klarer jeg aldri. Det er vel slik det vil være fremover så det får vel gå for som sagt så er det da muligheter nå med hjelpe jeg får. Det hadde nok vært verre å skulle stå i dette hver dag uten den muligheten. Allikevel så skulle vel det også ha gått for må man så må man.

Det er mye som gjør hverdagen vanskelig og en veldig slitsom greie er leiebilen vi har mens vår bil blir reparert. Det at det står mørkegrå og ikke en hvit byr på mengder med utfordringer. Hvor er vår bil, hvem eier den som står på utsiden og hvorfor står den her. Høres enkelt ut for deg og meg, men ikke for henne for det er ikke en Ford og den er ikke hvit. Utrolig skal jeg si deg hvor mye problemer det gir. Samme spørsmål om og om igjen.

Jeg fikk et spørsmål angående dette med avlastning og hvordan det fungerer økonomisk. For å si det som det er så aner jeg ikke hva jeg må betale, men går jo ut fra at det egentlig blir å betale på to måter. Avgift til kommunen for tiden hun er på 3C samt trekk i omsorgslønn for samme periode. Det ville vel være rart dersom man fikk omsorgslønn da man jo ikke har omsorg. En ting vet jeg i hvert fall at dersom hun er 50/50 så mistet jeg omsorgslønnen helt. Jeg skal si det så sterkt at det er ikke uvanlig å bli straffet økonomisk i Norge når man får en ekstra ryggsekk å bære. Det tenker jeg dere som selv har en sykdom også har funnet ut. Da Eli til slutt blir permanent beboer på sykehjemmet så forsvinner 85% av hennes inntekt. Dette har jeg tenkt mye på for det er jo ikke alle som er så økonomisk heldige som oss. Hus og hjem blir kanskje betalt via felles inntekt og når så den ene ikke kan bo hjemme så blir jo det tøft. Du kan si at slik blir det jo også for alle andre som mister en livsledsager ved at den ene dør. Det kalles rettferdighet dette at alle som har det ille skal ha det like jævelig.

 

Den kalde rettferdighet byr meg imot. I dommerens øyne ser jeg alltid bøddelens kalde stål.

Friedrich Nietzsche.

 

Jeg tenker umulig tanker, tenker jeg da et samfunns empatiske evner skal dømmes ut fra hvordan det behandler sine svakeste og ikke hvordan de tenker de skal.