Atle Lundhaug

Jeg trodde jo bare………

Det blir litt dårlig med oppdateringer på bloggen min, men det må bli slik litt nå som jeg prøver diverse avledningsmanøvere for å prøve bryte opp tvangstankene hun har som er verst utover formiddagen. Jeg får problemer med tiden for det er litt tidkrevende dette. Du må liksom skifte kurs hele tiden. Slitsomt, men moro da jeg klarer å holde henne i sjakk en time. Det blir jo mye lettere når det lysner for da kan vi gå ut å finne på noe der. Det er ikke så mange komfortable fasiliteter der under åpen himmel.

Jeg har lest meg opp litt på dette med lysbehandling og det var så interessant at vi suste til Kongsvinger i ettermiddag for å få tak i en lyskilde. Vi kjøpte en av de som var anbefalt for privat bruk av en dansk nettside om temaet. Spennende synes jeg og om det kan hjelpe oss med den tidlige oppvåkningen så hadde det vært supert. Kan vi med å bruke lysbehandling en drøy time før leggetid flytte oppvåkningen så høres det ut som musikk i mine ører.

Det er bare en liten hake med det som jeg ikke tenkte på før kjøpet. Ville jeg få henne til å sette seg i ro foran lampa lenge nok eller kanskje i det hele tatt ? Det gikk dårlig for hvordan skal jeg kunne få henne til å forstå at å bruke så skarpt lys ville på sikt kunne få henne tilbake til normal søvnrytme ? Så dum går det å bli. Første forsøk varte 5-10 sekunder og flere ble det ikke snakk om. Selvinnsikten er jo ikke så stor og hun vet jo 0 om hva Alzheimer innebærer, for henne er magen problemet. Det gikk ikke så det er bare pakke ned lyskilden igjen og lagre det i mappa for dårlige ideer. Kanskje en annen gang. Snur hun døgnet mer så er et korttidsopphold løsningen eller at jeg sover når hun sover og ikke når alle andre sover. Mye bra filmer på tv’n om natten.

Vi har hatt det litt enklere i dag selv om det har vært arbeidskrevende. Litt hjelp av kjemien har jeg jo måttet benytte meg av, men jeg synes nok at avhengighet er vårt minste problem nå om dagen. Det er viktigere å få dagen til å bli rolig og fin mener jeg for det gir jo minst plager for henne.

Det ble litt trim i trappa fra andre ved 3 tiden i natt også, men da fikk jeg henne nokså lett til å sovne igjen så vi sov litt lengre.

Det ble heller ikke så ille med disse smertene heller for jeg var tidlig ute med kjemien som sagt. Jeg lurte til meg en times tid ekstra med søvn på badegulvet og mens jeg lå der ringte hun meg 7 ganger. Dette liker jeg veldig dårlig for når hun går ut og gjør dette så forstår jo ikke hun at det er jeg som ligger der på badegolvet.

Det var slik det begynte for ett år siden også og da ble det kaos i 2mndr. Får håpe det glir over, men jeg får følge med litt mer enn vanlig. Fin dag, men litt urolig er jeg jo.

Ha en fin kveld.