Jeg tror også på et liv før døden.

Jeg har aldri hatt sansen for visesangere det er mer at jeg heller mot gamle Deep Purple, Guns N’ Roses med da Axl Rose eller William Bruce Rose som han jo heter. Fyller jeg så opp med Oasis og favorittmelodien ” Don’t look back i anger “ og krydrer med litt AC/DC så er det perfekt i mine ører.

Så hender det at det sniker seg inn en og annen visesanger som på en snedig måte har overlevd i en hjernecelle der oppe under alt håret som jo nå hviler i avfallet hos Nikita.

Finn Kalvik er en slik en som har lurt seg ubemerket inn og som nå sender sine tekster videre inn til en hardt prøvet hjerne.

“ Mellom to evigheter “ har noe som sender følelser gjennom kropp og sinn og et vers sitter spikret fast kanskje fordi det føles som om det er meg han synger om. Det sender en storm av følelser på godt og vondt.

Bruk tida di nå
Før det er for sent
Vær ydmyk, men ta for deg
Din framgang er fortjent
Sjøl står jeg til rors hele tida
Og har plenty av balast ombord
Men går jeg ned ei stormfull natt
Så står jeg ved hvert eneste ord.

Det gir mye å være en som skal gi innhold og mening i livet til et menneske som egentlig ikke kan klare seg helt selv. Samtidig er slitasjen også stor for helt klarer man ikke koble vekk alt som er nytt.

Selv om dagene er rene himmelrik nå så er det ikke slik som du tenker deg normalt. Det er litt som å leve inne i en film klippet sammen med ulike scener fra helt forskjellige opptak.

Refrenget står i sterk kontrast til resten akkurat som i livet ellers.

Jeg tror på et liv før døden
Jeg lever og lærer og er ingen profet
Jeg tror på et liv før døden
For hvem vil vel leve i all evighet

Kanskje er det flere der ute som føler at sangen handlet om dem, jeg er neppe alene om det. Livet handler jo ofte om å bevege seg fra krise til krise.

Noen kriser vil for alltid brenne seg fast fordi de har en brutal ende. Det finnes kun en utgang, det er den du helst ikke vil se.

Jeg vil ha første verset sist fordi det føles som i riktig rekkefølge.

Har du drømt om det
Å bli en lykkesmed
De fleste av oss har planer
Som vi aldri gjør noe med
En gammel mann sa på tv
Tenk all tida vi kaster bort
De fleste mennesker angrer bare
På ting de aldri fikk gjort.

Versene er hentet fra Finn Kalvik.